Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

215 esportistes participaran en els campionats ACELL de Catalunya

Avatar photo

La diputada Estefania Rufach; la representant de la Secretaria General de  l’Esport i l’Activitat Física a Lleida, Lourdes Ravetllat; el tinent d’alcalde de  l’Ajuntament de Mollerussa, Joel Bastons; el regidor d’Espai Públic de  l’Ajuntament de les Borges Blanques, Xavier Bueno, i el coordinador d’ACELL,  Guillem Solé, acompanyats del president del Club Tenis Taula Borges, Enric  Vall, i la presidenta de la representació territorial ACELL, Anna Pàmies, han  presentat aquest dijous els Campionats de Catalunya ACELL de bàdminton,  floorball i tenis taula que tindran lloc el 17 de desembre al pavelló Centre de  Tecnificació de Tenis Taula de les Borges Blanques, i al poliesportiu 11 de  Setembre de Mollerussa. 

215 esportistes participaran en aquestes competicions: 117 ho faran en la disciplina de tenis taula; 31 en la de bàdminton i 65 per equips en la competició de floorball, en categoria masculina, femenina i mixta, tal com ha explicat Guillem Solé. En aquest sentit, ha afegit que s’ha tornat a xifres de participació dels anys prepandèmia i que, en total, unes 320 persones seran les que formin part de la competició, sumant els esportistes amb el personal tècnic i els voluntaris. 

La representació lleidatana estarà formada per les entitats Acudam, Associació Alba, Aspros i l’Estel. Les entitats de les comarques de Barcelona i Girona seran les més nombroses. 

En la disciplina de floorball no hi haurà presència lleidatana. En aquest sentit, Solé ha explicat que, de cara a properes competicions, esperen poder presentar equips. 

Estefania Rufach ha subratllat la importància d’ACELL que fa possible, entre d’altres, la celebració de competicions com aquesta. “El seu objectiu principal és el foment de l’esport entre les persones amb discapacitats intel·lectuals, i aquesta és una aposta que també tenim a la Diputació de Lleida”.

Lourdes Ravetllat ha dit que “el més important és que l’esport arribi arreu del territori, però sobretot a tothom”. Ha recordat la feina que fa la Federació ACELL, “que és la suma d’agents implicats en aquesta aposta per la promoció de l’esport i que va des d’ajuntaments, clubs, Diputació i acabant pel govern de la Generalitat, amb la idea d’utilitzar aquesta gran eina de transformació que és l’esport i de generar oportunitats”. 

Per la seva banda, Joel Bastons ha recordat la implicació d’entitats de mollerussenques com Acudam, “de la qual ens sentim molt orgullosos i que col·laboren en la promoció de l’esport base en els clubs de la ciutat”. També ha assegurat que “serà una gran jornada de competició”. 

Finalment, Xavier Bueno ha destacat la implicació tant del Club Tenis Taula Borges com del municipi en la celebració d’aquesta competició. “La ciutat està oberta a tots els participants i visitants, i esperem que gaudim d’una jornada molt bonica”. 

El principal objectiu de la Federació ACELL és fomentar, organitzar i regular la pràctica de l’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual, adaptant-la, sempre que sigui necessari, a les seves capacitats, condicions i preferències. Aquests objectius van adreçats tant a les persones amb discapacitat intel·lectual com als clubs formats per aquest col·lectiu. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un home intenta escanyar la seva parella amb un cable

Notícia següent

Barcelona manté congelades la majoria de tarifes i preus per a l’any vinent

Notícies relacionades