175 agents i ciutadans són distingits amb motiu del Dia de les Esquadres a Ponent

    Durant l'acte s'ha fet un especial record dels dos agents rurals assassinats per un caçador a Aspa

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
    L’acte del Dia de les Esquadres a la regió policial de Ponent ha distingit un total de 145 Mossos d’Esquadra, 13 ciutadans, 16 agents de les policies locals de Lleida, Balaguer, Agramunt i Alcarràs, i 4 felicitacions per a personal de l’Administració. L’intendent Xavier Monclús ha posat de relleu la tasca de les investigacions que han permès la desarticulació de grups que han comès delictes contra el patrimoni i també la feina que va fer una unitat de l’Arro que va ajudar a desallotjar un grup de persones discapacitades en l’incendi d’un edifici.
    Durant l’acte, que s’ha fet a la nau central de la Seu Vella de Lleida, l’intendent i el delegat del Govern han tingut unes paraules de record per als dos agents rurals assassinats per un caçador a Aspa el passat mes de febrer Monclús ha agraït la tasca de tot el cos en el darrer any i també s’ha mostrat feliç de tornar a ocupar el màxim càrrec policial a la regió de Ponent, d’on ell n’és originari, després del seu pas per les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, ha agraït la tasca del seu predecessor i ”bon amic”, el fins ara intendent a Lleida, Josep Lluís Rossell. Pel que fa al balanç policial de l’any, Monclús ha destacat la feina que s’ha fet en la prevenció en robatoris a cases i sobretot la món rural, fet que s’ha traduït en un important descens.
    D’altra banda, Moncús ha volgut tenir unes paraules de record per als companys que han mort aquest any, com per exemple el director dels serveis territorials d’Interior a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Palau. En aquesta línia, ha fet referència a la mort dels dos Agents Rurals a Aspa, un fet que ”ens ha tocat molt” per la seva proximitat. Al seu torn, el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, també ha volgut tenir un ”record emocionat” per als agents rurals, Xavier i David, així com també un record agraït a les seves famílies i amics i a tots els companys del Cos, per la seva tasca.