Obertes les votacions dels pressupostos participatius de Sant Pere de Ribes

Un total de 24 propostes opten a ser escollides per la ciutadania que podrà votar fins al 7 de novembre

El procés de votacions dels pressupostos participatius 2022, que es realitza a través del web municipal, s’ha obert aquest passat divendres, 21 d’octubre, i s’allargarà fins al 7 de novembre. Un total de 24 propostes opten a ser escollides per la ciutadania, un cop finalitzat el període d’esmenes, el 17 d’octubre. Les votacions es poden efectuar a través del formulari habilitat a la pàgina web municipal. Hi poden participar totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi. La publicació dels resultats es farà el 10 de novembre.

Algunes de les propostes presentades s’han donat a conèixer públicament en dues sessions per videoconferència celebrades els dies 19 i 20 d’octubre a través de l’aplicació Zoom i de Youtube, que ja han tingut 114 visualitzacions en aquest darrer canal. Les sessions i les explicacions dels projectes es poden veure i consultar al canal de Youtube de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, on estan publicades.

Com i on votar

Emplenant la butlleta electrònica de votació i escollint 5 propostes que s’hauran de puntuar amb un escalat del 5 a l’1, essent el 5 la puntuació que s’haurà d’atorgar al projecte que més agradi i així successivament de major a menor puntuació amb la resta de la vostra selecció fins a arribar a 1.

Es pot votar telemàticament al web municipal, previ requeriment de les dades personals per a la seva identificació i comprovació al padró. Sense aquestes dades no es podrà validar el vot. També a les OAC, a través del punt de suport telemàtic.

Les propostes guanyadores seran incorporades al pressupost municipal de 2023 (que es presentarà en dues sessions públiques al novembre) per ordre de nombre de vots rebuts fins a esgotar la reserva de 170.000€. Les no guanyadores podran ser incorporades si responen al criteri d’interès general i són acceptades per part de la majoria del plenari municipal

Fases restants del procés de pressupostos participatius

 Votació: del 21 d’octubre al 7 de novembre
 Publicació dels resultats: 10 de novembre
 Sessió presentació pressupost (Les Roquetes): 16 de novembre,
18.30h (Biblioteca Josep Pla)
 Sessió presentació pressupost (Ribes): 17 de novembre, 18,30h (sala
Josep-Lluís Palacios de la Casa de la Vila)
 Sessió plenària: 22 de novembre

En total es van presentar 44 propostes, de les quals 24 han estat acceptades; 18, no acceptades; 1, fora de termini, i 1 ha quedat anul·lada per duplicitat.

Tota la informació sobre el procés i l’accés al formulari es poden obtenir a través de l’apartat del web municipal dedicat als pressupostos participatius.