Dimarts, 16 de juliol de 2024
És notícia

VNG acull representants de 9 ciutats europees de Xarxa de Planificació d’Accions C4TALENT URBACT

Avatar photo
Sessions de treball per abordar formes de retenir el talent jove al territori

L’Agència Local Pública d’Innovació Neàpolis de Vilanova i la Geltrú serà del 28 al 30 de maig l’escenari de la reunió de la Xarxa de Planificació d’Accions C4TALENT URBACT. La trobada congrega els equips de representants de les 9 ciutats europees implicades amb Vilanova i la Geltrú amb l’objectiu d’abordar la fuga de cervells, fomentar l’atracció i retenció de talent jove i promoure iniciatives empresarials tecnològiques arrelades al territori.

Entre les principals accions que centraran els punts d’interès de l’esdeveniment hi ha: Repensar Neàpolis com a espai de desenvolupament del ecosistema emprenedors tecnològic. Recollir col·lectivament idees i accions coordinades que ajudin a evitar la pèrdua i la fugida del talent i que puguin ser aplicades en les ciutats participants. En tercer lloc, la trobada brindarà l’oportunitat d’escoltar les intervencions d’experts internacionals que dialogaran amb els agents socioeconòmics locals sobre els reptes per consolidar els ecosistemes d’innovació i emprenedoria local.

Avui l’alcalde de Vilanova i la Geltru, Juan Luis Ruiz, ha rebut Nerijus Cesiulis, alcalde d’Alytus, municipi de Lituania i una de les 9 ciutats participants en el projecte. La trobada ha servit per compartir idees i sobre la promoció de hubs d’emprenedoria en la línia de Neàpolis a la nostra ciutat. A la trobada han participat tambe el regidor d’Innovació i Universitat, Quim-Fèlix Ruiz Collado i el gerent de Neàpolis, Jordi Romero lengua. En el projecte, a més a més de la ciutat d’Alytus participen en el projecte URBACT les ciutats de Roeselare (Bèlgica), l’Alguer (Sardenya), Varberg (Suècia), Pula (Croàcia), Centar-Sarajevo (Bòsnia-Herzegovina), Rzeszów (Polònia), Nyiregyháza (Hongria) el Pireu (Grècia) i Vilanova i la Geltrú.

Durant dos dies es debatrà sobre mètodes i eines innovadores, es presentaran experiències pilot i es faran sessions col·laboratives que permetin compartir pràctiques, reptes i sobretot  iniciatives que hagin estat èxits o experiències reeixides i reproduïbles en altres contextos locals.

L’agència local d’innovació pública será l’espai on es presentaran totes aquestes iniciatives, idees i projectes que cadascuna de les ciutats associades prepara o impulsa. L’objectiu comú dels participants és prevenir, i en la mesura del possible aturar, la fuga de cervells tot contribuïnt amb aquesta retenció del talent local a reforçar els emprenedors locals. La capacitat d’atraure i retenir talent es considera un motor de desenvolupament, en considerar que aquest talent prospera en entorns on es propicia la creativitat i la innovació.

C4TALENT (Cities for Talent) és una Xarxa de Planificació d’Accions URBACT IV, dissenyada per ajudar les ciutats membres a abordar eficientment la migració de treballador, bé siguin joves o emprenedors amb experiència. El projecte busca crear o facilitar entorns favorables per a empreses i empreses emergents. Entre les solucions que s’ofereixen hi ha des del  suport al finançament a l’existència d’infraestructures físiques com espais de treball conjunt i incubadores, tot utilitzant la ciutat com a banc de proves. Les experiències del Cowork de Neàpolis o la incubadora empresarial del Crea&Co són dos exemples consolidats a la ciutat de creació d’entorns que capten, atrauen i retenen talent a la ciutat. El talent, un valor dinàmic i líquid, es pot captar i retenir amb les condicions adequades, com el suport a les empreses existents i la creació d’un ambient que promogui la creativitat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

13 − 1 =

Notícia anterior

El Port de Tarragona exigeix a Adif mesures per reduir el soroll dels trens al barri del Serrallo

Notícia següent

Junts fa balanç del primer any d’oposició a Tarragona i s’ofereix per reforçar el govern

Notícies relacionades