Visita a les obres de la desembocadura del torrent de Sant Joan

Aquest migdia, els regidors d’urbanisme i medi ambient a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Joan Giribet (CiU-PdeCat) i Xavier Serra (ERC), han visitat les noves obres realitzades a la desembocadura del torrent de Sant Joan. Els regidors, acompanyats per part de l’equip de tècnics que s’han encarregat d’explicar les fases per les quals ha passat la zona, consideren que amb aquestes obres s’ha evolucionat cap a una platja més atractiva i naturalitzada.

Giribet, aclaria que tot i que les obres encara no estan acabades, ja s’han realitzat les parts principals, la fase 1 i la fase 2. Aquestes fases consistien a fer passar aigua pel torrent fins a arribar quasi al mar, i en la creació d’un canal que traçaria el dibuix fluvial delimitat per uns biorotllos degradables. La tercera fase està prevista pel 2019, i consistirà en la col·locació d’uns sacs fluvials que s’encarregaran de recollir els residus sòlids que puguin trobar-se a la desembocadura.

Bona part d’aquesta vegetació i biorotllos han hagut de ser novament col·locats i plantats després que el passat 6 de juny, es produís una forta jornada d’aiguats que va deixar més de 80 litres per metre quadrat a la capital del Garraf. Aquestes obres de millora han fet apujar el cost total de les obres fins a uns  230.000 euros, dels 200.000 previstos. L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, ha aportat 82.000 euros, mentre que la resta ha sigut Ports de la Generalitat, l’encarregat d’assumir-ne el cost.

Per la seva banda, Serra, aclaria que la renaturalització de la zona ha servit perquè espècies protegides com el corriol camanegre puguin realitzar la posta d’ous sense cap tipus de perill, com la d’aquest any, d’on han sortit tres nous exemplars de l’espècie, així com perquè  les diferents aus migratòries que sobrevolen el Garraf  puguin aturar-se en aquest espai durant el transcurs del seu trajecte. En referència a la vegetació, està tota formada per espècies autòctones de platja com són els joncs.

Els tècnics de medi ambient assenyalaven que la franja de sorra que es veu al voltant del torrent està previst que desaparegui en un període de dos anys, quan les llavors plantades ja hauran donat els seus fruits. Des de la setmana passada, s’hi han col·locat uns plafons que aporten informació sobre la ubicació, la fauna i la flora de la zona.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Sabadell torna a obrir les fonts ornamentals

Avui es posen en marxa part de les fonts ornamentals de Sabadell, que la ciutat ha pogut recuperar un cop…

4 hores fa

El Nàstic inicia una campanya de descomptes per omplir el Nou Estadi a l’últim partit de lliga

El Nàstic de Tarragona ha estat el focus de la polèmica aquesta setmana amb la sorpresiva destitució de Dani Vidal.…

4 hores fa

2 detinguts i més de 50 identificats a Lleida en el dispositiu contra la multireincidència

Una quarantena d'agents dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Lleida han detingut aquest divendres almenys dues persones i…

4 hores fa

Badalona inverteix 4 MEUR per reformar el camp de futbol de Pomar

L’Ajuntament de Badalona invertirà aproximadament 4 milions d’euros per fer una reforma integral del camp de futbol de Pomar. Aquesta…

4 hores fa

Augmenten els detinguts en el dispositiu contra la reincidència al Camp de Tarragona

El macrodispositiu contra la reincidència fet a les principals poblacions del Camp de Tarragona s'ha saldat amb almenys deu detinguts.…

4 hores fa

Altafulla escolta ofertes per executar els projectes de la Plaça dels Vents i l’Oficina de Turisme

L’Ajuntament d’Altafulla ha fet públic l’anunci de licitació del contracte d’obres per a l’execució del projecte d’urbanització de la Plaça…

4 hores fa

Esta web utiliza cookies.