VNG aprova la licitació dels xiringuitos de les platges per a la temporada de bany 2018

Entre els requisits de la nova concessió hi ha millores en el servei, en les instal·lacions i canvis en la imatge que haurà de ser homogènia en qüestions com el color o el mobiliari de les terrasses

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dimarts l’expedient de contractació per iniciar el procediment d’adjudicació dels xiringuitos de les platges de Vilanova i la Geltrú per a la temporada vinent. El regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Habitatge de l’Ajuntament de VNG, Joan Giribet, ha expressat la voluntat del Govern municipal, de fa temps, “d’impulsar millores importants a les platges de la ciutat” que es concreten en un millor servei de vigilància, dels serveis i activitats a disposició de les persones usuàries i de gestió dels residus, entre d’altres. El regidor Giribet ha explicat que fa un any va finalitzar la concessió dels xiringuitos que es va fer per un termini de 12 anys amb possibilitat de pròrroga. En aquest punt, es va acordar amb els concessionaris actuals que la prorroga seria per un any atès “que el govern volia impulsar aquesta nova licitació amb un objectiu clar de millorar el servei públic i també la imatge d’aquestes instal·lacions”.

En aquest context, el Govern de VNG ha aprovat avui l’expedient que inicia la nova licitació que pretén millorar els serveis que aquestes instal·lacions presten a la ciutat així com incloure canvis en l’estètica per tal de presentar una imatge mes homogènia, tant en el color blanc de les instal·lacions com també amb el mobiliari de les terrasses. Entre els requisits doncs, destaquen l’adaptació dels projectes a les noves normatives, inclòs un estudi d’impacte acústic i l’aplicació de les mesures que se’n derivin per evitar molèsties de so al veïnat; la construcció de passeres de formigó per adequar el servei a les normatives d’accessibilitat, l’apropament de la instal·lació i els serveis a l’aigua així com fer-se càrrec de la neteja i el manteniment de les instal·lacions o la possibilitat d’allargar la temporada d’obertura o inclòs que algun d’aquets establiments pugui estar obert tot l’any.

Davant les queixes que alguns dels concessionaris actuals han fet públiques a través dels mitjans de comunicació, el regidor de Serveis Viaris s’ha mostrat sorprès i ha dit que “després d’haver arribat a un acord amb ells mateixos no podem no respectar-lo i ha insistit que la prioritat del Govern ha de ser l’interès general i per tant la millora d’aquest servei públic”.

Quant a la nova concessió, que tot just acaba d’iniciar la tramitació i en breu sortirà publicada al BOP, es farà per un termini de 8 anys prorrogable en dos més, mentre que el cànon servirà per pagar la liquidació anual de la Demarcació de Costes del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient.