Vilanova i la Geltrú se suma als actes de commemoració del Dia internacional dels Drets dels Infants

Participants dels Espais Familiars de Vilanova i la Geltrú han llegit el manifest, aprovat per unanimitat pel Ple Municipal.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquest matí s’ha fet a la plaça de la Vila l’acte de Lectura del Manifest amb motiu de la commemoració del Dia Internacional dels Drets dels Infants.

Diverses participants dels Espais Familiars 0-3 anys del Servei Municipal de la petita infància de Vilanova i la Geltrú han estat les encarregades de donar veu al text del manifest, en un acte presidit per l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i pel regidor de Joventut, Infància i Adolescència, Jordi Medina, qui ha introduït la lectura destacant la importància de reconèixer i dotar de sentit que els infants són persones de ple dret. Pel regidor els drets tenen sentit únicament si es prenen seriosament, es respecten, s’impulsen i es garanteixen “I per això, els adults i les institucions tenim una important responsabilitat per facilitar als infants i adolescents l’exercici dels seus drets. La nostra tasca és obrir finestres perquè els infants i adolescents comprenguin els seus drets, vivint-los i exercint-los com a ciutadans i ciutadanes de ple dret.”

Tot seguit Maite Pous, Bàrbara Falafchi i Malika Berohau han llegit el manifest, el text del qual va ser aprovat per unanimitat de tots els representants del Ple Municipal, a la sessió del 5 novembre.

L’Alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha tancat l’acte posant en relleu la necessitat d’implementar polítiques públiques “que tinguin la infància en un lloc prioritari i central de tota acció si volem avançar i millorar en la promoció, defensa i protecció dels drets dels infants”. Per l’alcaldessa, “només treballant de forma transversal amb totes les regidories i posant els infants i les seves famílies al centre de tot, aconseguirem que els infants puguin exercir la seva ciutadania de ple dret”.

L’any 1989 les Nacions Unides van aprovar el Tractat Internacional que establia els drets fonamentals de tots els infants i que va rebre el nom de Convenció sobre els Drets de l’Infant. Des d’aleshores, cada 20 de novembre se celebra el Dia Internacional dels Drets dels Infants.