Vilanova i la Geltrú ja té el cartell per la Festa Major 2020

El disseny és de l'alumnat del Grau Superior de Gràfica Publicitària de l'EMAID

La Festa Major 2020 ja té cartell i marxandatge oficial. La imatge d’enguany és obra de Raquel Paños i Sergi Ripoll, alumnes del cicle formatiu de Grau Superior de Gràfica Publicitària de l’Escola Municipal d’Art i Disseny, EMAID.

La celebració de la Mare de Déu de les Neus d’aquest any mantindrà només els actes més troncals i protocol·laris, adaptant el format a la normativa de seguretat i higiene. En la presentació, l’alcaldessa, Olga Arnau, va donar les gràcies a totes les entitats vinculades a la Festa Major “per la capacitat d’arribar a un consens sobre com celebrar la festa”. Arnau va agrair la implicació de tothom i va mostrar el seu convenciment que “aquest any tindrem una setmana diferent però no per això serà menys sentida”.

La regidora de Cultura, Adelaida Moya, va agrair la feina dels pabordes d’aquest any, que continuaran fins a l’any vinent, i els va demanar “mantenir l’entusiasme i l’energia fins al 2021”. Respecte a la celebració d’enguany, la regidora va destacar que “aquesta Festa Major quedarà gravada com aquell en què ens vam haver de reinventar”.

El cartell i la imatge, expliquen els autors que l’han treballat amb la idea “Ens omplim de Festa Major”, “ja que literalment durant la festa veiem com els carrers s’omplen dels colors de la Festa Major. Per representar aquesta idea ho hem fet mitjançant un mapa simplificat del poble on es realitzen les activitats, hem realçat els llocs més significatius, partint de la plaça de les Neus”.

El disseny incorpora també la taca de l’espardenya, que és un element comú en tots els balls, i un marc “que agrupa i uneix al poble sense retenir a la seva gent”. Per això els pabordes portaven espardenyes personalitzades amb diferents elements de la festa, per simbolitzar la idea de trepitjar el carrer. La imatge utilitza els colors dels “gegants grossos” de Vilanova i la Geltrú, juntament amb el color principal de la façana de l’església de la Mare de Déu de les Neus.

En el marxandatge 2020 destaca l’aparició de les mascaretes, amb dos models, i manté elements tradicionals com el ventall, la motxilla, la bossa o la polsera. La figureta de goma d’aquest any és el Drac de la Geltrú, i també estan a la venda una ampolla de cava, xapes i ulleres de sol. Tot aquest material es pot trobar a la parada dels pabordes, a la rambla Principal, entre el carrer del Col·legi i el carrer de l’Almirall Colom, de dilluns a divendres de 18 a 20 h i els dissabtes d’11 a 13 h i de 18 a 20 h.

En la presentació del cartell i el marxandatge, els pabordes 2020, Enric Garcia Viadel, Marta Torres Casellas, Glòria Bayarri Condom, Mercè Nogués Forgas, Neus Viso Jiménez, Xavier Rondon Medina i Francisca Castañeda van projectar un seguit de vídeos amb recorreguts per la ciutat i diferents músiques de la Festa Major. L’acte de presentació del cartell i el marxandatge es podrà veure per Canal Blau, aquest dissabte, a les 21.30 h i diumenge, a les 15.30 h.