Vilanova i la Geltrú es manté com a destí de turisme de qualitat i sostenible

L'ocupació del 15 de juny al 15 de setembre s'ha situat en un 82% en hotels, aparthotels i càmpings, mentre que els Habitatges d'Ús Turístic s'han situat en el 76,5%

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de la Torre Blava de Vilanova i la Geltrú. Cedida

El perfil de visitants que han fet estada a la nostra ciutat durant aquest estiu respon a una família procedent d’altres indrets de Catalunya i de l’estat espanyol, com Madrid, l’Aragó o el País Basc. Amb preferència per pernoctar en els hotels, on la mitjana de la temporada s’ha situat en un 81%, 2 punts per sobre del 2018 i amb un nivell adquisitiu més alt que en anys anteriors, ja que es constata un augment de gairebé el 5% en la despesa diària a Catalunya que se situa en una mitjana per turista i dia de 202 euros.

Per al regidor de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat de l’Ajuntament de VNG, Jordi Medina, “apostem per una diversificació del turisme i treballem per un fer possible a la ciutat un turisme de qualitat i sostenible”. En aquest sentit, el regidor Medina creu que “les dades reflecteixen aquesta tendència i veiem que el perfil dels nostres visitants respon a un turisme que genera més despesa i s’adapta a l’activitat de la ciutat”. En consonància a les estratègies turístiques, ha afegit el regidor de Projecció de Ciutat, “no volem un turisme de masses sinó una ciutat amb turisme”.

Quant al lloc de procedència dels visitants que arriben a la capital del Garraf, majoritàriament catalans, Jordi Medina ha posat l’accent en el fet que “les estratègies de promoció turística de la ciutat prioritzen també l’eix de la Catalunya interior seguint la C-15 i les dades reflecteixen els resultats d’aquesta estratègia”.

A més a més, segons dades recollides per l’Oficina Municipal de Turisme, entre el 15 de juny i el 15 de setembre, el nombre total de visitants que han fet tràmits o sol·licitat informació de la ciutat a les oficines de Ribes Roges i plaça de la Vila ha estat de 3.478 persones. Majoritàriament els visitants han fet estada a la capital del Garraf els mesos de juliol i agost, registrant un nombre total de visitants de 2077 persones només a l’Oficina de Ribes Roges.

De les dades recollides per l’Oficina Municipal de Turisme i el punt d’informació de la plaça de la Vila també es desprèn que els visitants que ha rebut VNG aquest estiu de fora de l’estat espanyol provenen principalment de França, el Regne Unit o el Benelux. D’altra banda, i respecte als Habitatges d’Ús Turístic (HUTS) a la nostra ciutat tenim registrats 280 HUTS amb gairebé 2.500 llits disponibles que aquest estiu han tingut una ocupació mitjana que s’ha situat en el 76,5% i un preu mitjà diari que s’ha situat en – euros.

Quant a les dades d’ocupació facilitades pel Gremi d’Hosteleria de la ciutat, la mitjana d’ocupació de la capital del Garraf del 15 de juny al 15 de setembre de 2019 se situa en el 82%. Per tipologia d’establiments els hotels han registrat una ocupació mitjana del 82%; els càmpings del 81% i els aparthotels d’un 73%. D’aquestes dades es desprèn que, respecte al 2018, es manté la mitjana d’ocupació turística a la ciutat.