Vilanova i la Geltrú contractarà tot el consum elèctric municipal a energies renovables

L'Ajuntament calcula un estalvi de 60.000 euros anuals

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge de la Plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú. JULIO COLLADO

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú contractarà tot el seu consum elèctric a una subministradora d’energies renovables que garanteixi les zero emissions de diòxid de carboni. El consistori ha anunciat aquest dimarts l’inici del procés de licitació per a un servei que ha d’abastir tots els equipaments municipals i les empreses públiques durant dos anys –prorrogables a tres-.

L’import del concurs és de més de 5,7 MEUR, amb un consum anual de 8 Gwh, que equival al consum mitjà de 1.500 llars. Segons ha detallat el govern, el nou sistema de subministrament suposarà un estalvi de 60.000 euros anuals, que preveu destinar a millores d’eficiència energètica dels equipaments municipals i a inversions per fomentar l’energia verda.

Vilanova és dels primers municipis a l’estat espanyol que contracta el consum municipal a una subministradora d’energies renovables. Fins ara, l’Ajuntament contractava una part del seu consum elèctric de generació verda mitjançant la compra compartida a través de l’Associació Catalana de Municipis (ACM).