Suspenen la licitació de Vilanova per implantar la recollida de brossa porta a porta

El Tribunal de Contractes Públics acorda una aturada cautelar mentre resol el recurs de l'actual adjudicatària del servei d'escombraries

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Una illa de contenidors de Vilanova i la Geltrú. ACN

El Tribunal de Contractes del Sector Públic ha suspès cautelarment la licitació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per implantar el nou servei de recollida d’escombraries porta a porta, previst per entrar en funcionament el 2022. L’organisme ha acordat aturar el procediment mentre resol el recurs presentat per Valoriza, l’empresa que ara presta el servei de recollida de brossa a la ciutat.

La regidora d’Espai Públic, Marta Jofra, ha lamentat la mesura “perquè provoca un greuge molt gran per a Vilanova”. “Volem passar pàgina del servei actual i això endarrereix tot el procediment”, ha assenyalat la regidora, que ha recordat que actualment la recollida d’escombraries té el contracte caducat i funciona amb prorroga forçosa des del 2018.

Jofra ha acusat Valoriza d’actuar “amb la única intenció d’obstaculitzar la nova licitació” i ha assegurat que “no hi ha suficients motius d’interès públic com per suspendre cautelarment el procediment”. En aquest sentit, la regidora ha apuntat que l’Ajuntament estudia presentar un recurs contenciós administratiu contra aquesta suspensió.

La licitació per implantar la recollida porta a porta estava oberta fins a finals de desembre. El nou servei preveu un contracte de 47,9 MEUR per set anys. Jofra ha lamentat que l’aturada cautelar pot endarrerir tot el procés “molts mesos” perquè el Tribunal de Contractes “està saturat”. “I això ho aprofiten empreses com Valoriza per seguir prorrogant les seves adjudicacions”, ha afegit.