S’instal·la un nou punt municipal de recàrrega per a vehicles elèctrics a Vilanova

A diferència del primer, situat al moll de Ponent, aquest nou punt ubicat al carrer de Tetuan és de càrrega ràpida

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
El punt està situat a l'aparcament del carrer de Tetuan. AJUNTAMENT DE VILANOVA

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la Regidoria Mobilitat i Projectes i Obres de l’Espai urbà, està realitzant les obres d’instal·lació d’un nou punt de càrrega municipal per a vehicles elèctrics. A diferència del primer que es va instal·lar a la façana marítima, aquest nou punt situat al centre de Vilanova i la Geltrú és de càrrega ràpida.

La instal·lació, que s’ha ubicat a l’aparcament situat a la cruïlla dels  carrer dels Escolapis i Tetuan, s’ha materialitzat mitjançant una subvenció de la Generalitat de 40.000 euros, sobre un pressupost total de l’obra de 47.067,56 euros, i es preveu que entri en funcionament al setembre.

El regidor de Mobilitat i Projectes i obres de l’espai urbà, Antoni Palacios, ha explicat que aquest segon punt de càrrega municipal és el tercer que hi haurà a la capital del Garraf, ja que “des de fa dues setmanes està en funcionament també un segon punt de recàrrega, instal·lat per Ports de la Generalitat, davant de les oficines d’aquest ens”. És també un punt de càrrega públic de velocitat ràpida que funciona amb el mateix sistema que els municipals per tal de facilitar-ne la gestió i ús als usuaris.

Antoni Palacios ha explicat que “tots són punts de càrrega gratuïts amb capacitat per a dos vehicles”. A més, ha avançat el regidor de Mobilitat, es preveu incrementar a mig termini el nombre de punts de càrrega a la ciutat. “Apostem per aquest tipus de mobilitat sostenible amb vehicles elèctrics i tenim previst a finals d’aquest any i primer trimestre de 2021 posar quatre punts més de càrrega a la ciutat”. Així doncs, ha manifestat el regidor Palacios “dins del primer trimestre de 2021 tindrem 7 punts de recàrrega públics per a un total de 14 vehicles, 6 municipals i 1 de Ports”.

Els punts de càrrega que hi ha a la ciutat funcionen mitjançant la targeta de l’Aliança de municipis per la interoperabilitat de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), amb sistema contactless, o bé a través de l’app per a mòbil ‘EVcharge’, havent-se registrat prèviament.