Més de 350 empreses de Vilanova han sol·licitat ajudes per pal·liar els efectes de la Covid-19

El comerç, la restauració, professionals, negocis d'estètica i perruqueria, i acadèmies són els principals sectors demandants

Pla general del passeig del Carme de Vilanova i la Geltrú, amb els restaurants tancats i una parella passejant duent mascaretes. ACN

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha rebut 363 peticions de subvenció dins de la convocatòria d’ajuts per fer front als efectes de la Covid-19. La regidora d’Empresa, Conxi Martínez, ha fet balanç de les sol·licituds rebudes, emmarcades en el Pla de Xoc Municipal, que destina 1 milió d’euros a ajudar el teixit econòmic de la ciutat.

El 30 de setembre va finalitzar el període per fer la sol·licitud. Les peticions majoritàries han estat en l’àmbit del comerç i la restauració, i també de professionals, centres d’estètica i perruqueria, i en l’àmbit de l’ensenyament (acadèmies).

Conxi Martínez ha explicat que des de la regidoria “hem estat molt al costat de les empreses, sigui per trucada, via e-mail o de manera presencial, amb la cita prèvia, per donar resposta a totes les consultes”. La regidora valora positivament el perfil majoritari de les persones demandants, “autònoms i professionals, acostumen a ser empreses d’una o 2 persones, que ja és el que volíem (…) la convocatòria estava molt pensada per ajudar al petit empresari i al treballador autònom”.

Aquestes setmanes es durà a terme la revisió de totes les peticions per comprovar que la documentació és correcta, es valoraran i se’ls assignarà el valor de la subvenció. El volum dels ajuts varia segons el percentatge de decreixement de l’activitat econòmica i del nombre de persones treballadores de l’activitat. Poden ser de 400, 700 o 100 euros.

Les despeses que més han acreditat les empreses demandants han estat les quotes d’autònoms, els lloguers i, sobretot, despeses relacionades amb la Covid-19 com la senyalització, mascaretes i gel hidroalcohòlic.

La regidora d’Empresa ha dit també que l’Ajuntament continuarà fent campanyes de suport a l’activitat econòmica per tal de pal·liar els efectes del Coronavirus a la ciutat.