Més de 1.100 visitants als museus de la ciutat durant les Jornades Europees de Patrimoni

Durant els dos primers caps de setmana d'octubre, els 8 museus han organitzat una quarantena d'activitats

Imatge del cartell de les Jornades Europees de Patrimoni a Vilanova i la Geltrú.

Amb motiu de la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni 2018, els museus de la ciutat han difós conjuntament les activitats programades durant la primera quinzena d’octubre. I la iniciativa ha estat tot un èxit: només durant el cap de setmana han visitat els museus 1.121 persones.

Tal i com ha explicat el regidor de Patrimoni Cultural de VNG, Jordi Medina, “l’experiència ha estat molt positiva, i ha permès posar de nou en relleu la importància de coordinar els esforços per donar a conèixer el nostre patrimoni”.

Per primera vegada les Jornades Europees de Patrimoni s’han difós amb cartells i un tríptic conjunt, i han inclòs l’organització d’un concurs d’Instagram amb l’objectiu d’acostar el públic més jove al patrimoni de la ciutat.

Entre el Museu Víctor Balaguer, el Museu del Ferrocarril, el Museu Romàntic Can Papiol, l’Espai Far, la Torre Blava, el Centre d’Art Contemporani La Sala, el Centre d’Interpretació del Romanticisme Masia d’en Cabanyes i el jaciment arqueològic de Darró, han programat una quarantena d’activitats.
Destaquen per l’afluència de públic el Festival Art i Natura al Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, que aquest any s’ha inclòs dins les Jornades Europees de Patrimoni, amb 937 visitants; a més de la recreació històrica de Darró, que incorporava una visita als jardins del Xalet del Nin, amb 170 visitants.

Tots els museus han incrementat notablement el nombre de visitants durant les Jornades Europees de Patrimoni 2018 respecte a edicions anteriors: el Museu del Ferrocarril ha rebut 509 visitants, el Víctor Balaguer 117, l’Espai Far 94, el Museu Papiol 57 i la Torre Blava 122.

Els actes amb més èxit de públic a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer han estat la visita comentada gratuïta del primer diumenge de mes, la visita familiar de dissabte 13 a la tarda, i la visita temàtica “La tomba de Sennedjem”.
Al Museu del Ferrocarril destaca l’increment de visitants durant els dos caps de setmana en un 86% i un 30% respecte l’any 2017.
A l’Espai Far els moments àlgids van ser la visita “Les dones hi eren” i l’activitat familiar “Top secret”.
A la Torre Blava-Espai Guinovart els visitants es van concentrar el matí de diumenge 14 d’octubre.
Al Museu Romàntic Can Papiol va destacar la participació a la visita comentada gratuïta del primer diumenge de mes, l’itinerari “La Vilanova de Francesc de Papiol”, i la visita temàtica “El jardí dels mites”, dues activitats que van ser programades amb motiu de les JEP i que van esgotar places.
I al jaciment arqueològic de Darró, l’èxit se’l va endur el Cap de Setmana Ibèric Domesticant l’aigua i la recreació històrica del dia 13 a la tarda.