L’Obra Social “la Caixa” destina 8.500€ al nou servei de Transport Social de la Fundació Sant Antoni Abat

Paral·lelament, la Fundació Sant Antoni Abat gestiona dos serveis de voluntariat, el social i el penitenciari.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de la signatura de l'acord entre les dues entitats. Cedida

Jorge Sancho, director de Banca d’Institucions de CaixaBank, i M. Dolors Camacho, gerent de la Fundació Privada Sant Antoni Abat, han signat un conveni pel qual l’Obra Social “la Caixa” destinarà 8.500 euros al nou servei de Transport Social de la Fundació. L’entitat vilanovina ha posat en marxa recentment aquest nou servei, adreçat a usuaris i usuàries de la Fundació amb mobilitat reduïda i/o manca de recursos, especialment del projecte d’Ajut a Persones en Risc d’Exclusió Social (APRES), als quals se’ls facilita el trasllat a visites mèdiques, gestions administratives i altres afers personals. També s’utilitzarà en l’acompanyament que els voluntaris de la Fundació realitzen a persones ingressades a l’Hospital de Sant Antoni, quan han de sortir del centre per gestions diverses (òptica, ortopèdia, consultes externes, tràmits de documentació, visita al domicili, compres de roba, etc.), sempre i quan no requereixin transport sanitari especialitzat.

El servei es porta a terme amb mitjans propis, amb un vehicle adquirit per la Fundació, i un conductor. Com es recordarà, dins del projecte APRES (Ajut a Persones en Risc d’Exclusió Social), la Fundació Sant Antoni Abat disposa d’un habitatge d’ús temporal per a persones en procés de canvi de llibertat i també i que, a causa de la manca d’arrelament social, requereixen de suport professional i emocional. L’estada en aquest pis és temporal, d’entre un i tres mesos. Aquest servei també està adreçat a a persones en situació d’emergència social, en un treball conjunt amb els diferents agents socials de Vilanova i la Geltrú, especialment amb l’Ajuntament de la ciutat.

Paral·lelament, la Fundació Sant Antoni Abat gestiona dos serveis de voluntariat, el social i el penitenciari. El primer està adreçat a persones ingressades a l’Hospital de Sant Antoni, mentre que el segon treballa amb interns i alliberats de centres penitenciaris.

Podeu trobar més informació sobre tots els serveis de la Fundació a: www.fundacioabat.cat

Obra Social “la Caixa”
Compromesa amb el present i el futur de les persones, “la Caixa” és una de les majors fundacions d’Europa. Presidida per Isidre Fainé i dirigida per Jaume Giró, l’entitat gestiona de forma directa l’obra social que la identifica des de fa més de 110 anys. Així, actua en àmbits tan prioritaris com són el social, l’educatiu, el cultural i el científic. Precisament, l’any 2019 suposa la consolidació del seu Pla Estratègic 2016-2019 que, sota el lema «Canviem presents, construïm futurs», incrementa el pressupost de l’entitat aconseguint els 545 milions d’euros en 2019.