L’IMET rep el Premi FPCat del Consell Català de Formació Professional

Avatar photo

La primera edició d'aquests premis vol reconèixer les bones pràctiques que promou el centre vilanoví en el camp de la Formació Professional

Imatge de l’IMET. Cedida

L’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET) ha estat guardonat amb el premi #FPCAT en l’apartat de bones pràctiques als centres formatius, de reconeixement d’experiències notables dutes a terme per centres que imparteixen formació professional inicial o ocupacional. El Consell Català de Formació Professional ha convocat aquest any la primera edició dels Premis #FPCAT, que volen reconèixer, valorar i fomentar les bones pràctiques a les trajectòries individuals, als centres formatius, així com a les empreses i altres entitats promogudes en el camp de la Formació Professional.

El premi es lliurarà en un acte el mes de febrer. Aquest matí, el president del Consell Català de Formació Professional, Fabián Mohedano, ha visitat l’IMET per conèixer el centre de primera mà.

Mohedano ha destacat que “és un centre amb molt de present, però sobretot molt de futur. En els nous reptes de la formació professional de la propera dècada ens caldran centres integrats, de referència, que tinguin vocació de xarxa”. Ha felicitat l’IMET per la seva gran tasca i la seva “capacitat innovadora i de generar qualificació específica per als reptes que tenim els popers anys”.

L’alcaldessa, Olga Arnau ha reconegut que “és un reconeixement a la gran feinada que es fa a l’IMET, i a les persones que projecten tota l’oferta formativa, i que han sabut preveure les possibilitats que té aquest centre”. En aquest sentit, ha afirmat que “l’IMET és una fàbrica de somnis, com sempre diu la regidora d’Educació i Ocupació, Mercè Mateo”.

L’aposta de l’IMET per la formació professional

L’Institut Municipal d’Educació i Treball té molt present l’encaix entre el treball i l’educació. El centre desenvolupa diversos programes enfocats a la formació professional. Destaquen el programa comarcal per a joves “Singulars”, on el darrer any s’ha format 140 nois i noies en les especialitats d’auxiliar de cambrer/a, auxiliar de cuina i obrador, auxiliar de màrqueting i atenció al públic, auxiliar de recepció en establiments turístics, auxiliar de venda en el comerç, manteniment de ports o monitor de vela.

Un altre dels programes destacats és el de formació ocupacional “FOAP”, que està formant 320 alumnes en activitats auxiliars de comerç, activitats de venda, operacions bàsiques de restaurant i bar, sistemes microinformàtics, desenvolupament de productes audiovisuals multimèdia interactius (conjuntament amb la Catalonia Film School), activitats de gestió administrativa, activitats administratives en relació al client, operacions auxiliars de muntatge i manteniment d’equips elèctrics i electrònics, atenció sociosanitària de persones dependents en institucions o en municipis, i diversos nivells d’anglès, francès i alemany.

Les dades del darrer any parlen de 491 empreses col·laboradores, 489 ofertes de treball, i 3.441 persones ateses a l’IMET.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’auditori Felip Pedrell acollirà el 28 de desembre el concert de Nadal de la banda de Tortosa

Notícia següent

Vilanova i la Geltrú, ciutat de congressos

Notícies relacionades