L’Ajuntament de VNG proposa a la Diputació de Barcelona obrir Can Papiol diàriament

Neus Lloveras i Jordi Medina s'han reunit amb el president de l'ens provincial, Marc Castells

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge de Neus Lloveras i Jordi Medina. Foto: Jordi Nieto

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el regidor de Promoció Econòmica i responsable del Patrimoni Cultural, Jordi Medina, van visitar ahir al matí el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells. El principal objectiu de la reunió era parlar del futur del Museu Romàntic Can Papiol, propietat de la Diputació i cedit a l’Ajuntament per formar part del seu discurs de patrimoni cultural.

Els representants municipals van exposar la proposta d’obrir el Museu Romàntic cada dia de la setmana, amb l’objectiu d’atorgar més rellevància a aquest equipament patrimonial d’alt interès, i poder programar-hi visites i activitats durant els dies laborables. El president de la Diputació va manifestar el compromís d’estudiar les possibilitats d’ampliar la col·laboració entre ambdues administracions, amb la vista posada a potenciar el museu.

El Museu Romàntic, un dels més emblemàtics de Vilanova i la Geltrú i dels més singulars del país, s’ubica a la casa pairal de la nissaga Papiol, construïda a finals del s. XVIII i catalogada com a bé d’interès local (BCIL). L’edifici va viure una important reforma estructural entre 2006 i 2011, que va finançar la Diputació. Actualment el museu rep al voltant de 8.000 visitants cada any.