L’Ajuntament de VNG, distingit amb el certificat Biosphere

El segell de compromís per la sostenibilitat en l'àmbit del turisme també s'ha lliurat al Gremi d'Hostaleria, l'Oficina de Turisme i cinc platges vilanovines

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge dels representants d'Ajuntament VNG i del Diputat Delegat de Turisme, Juan Luis Ruiz. Cedida

El diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Juan Luis Ruiz, ha lliurat aquest migdia el distintiu Biosphere a l’Ajuntament de VNG. Un segell que ha recollit el regidor de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, Jordi Medina, i que certifica l’aposta per al turisme sostenible de la ciutat, situant-la al nivell dels estàndards turístics de qualitat europeus.

En total, s’han lliurat a la comarca una cinquantena de distintius del “Compromís per la Sostenibilitat Biosphere”, que reconeixen la bona feina feta el 2019 per part de les empreses i entitats que participen en el programa: càmpings, restaurants, oficines de turisme, empreses d’activitats, gremis, platges i ajuntaments han rebut el distintiu. Entre elles, els ajuntaments de la comarca, NODE Garraf, el Gremi d’Hostaleria de VNG, l’Estació Nàutica de VNG i 5 de les 8 platges del municipi, a més de restaurants i establiments turístics de Vilanova i comarca.

El programa del Compromís per la sostenibilitat Biosphere, liderat per la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç i l’agència de desenvolupament NODE com a ens gestor dins la comarca, ofereix un sistema que certifica les bones pràctiques del turisme sostenible de les empreses i serveis turístics de la província sota els 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU.

Com ha recordat la 2a tinenta d’Alcaldia i regidora d’Espai públic i medi Ambient, Marta Jofra, “els territoris i els municipis tenim un paper important en desenvolupar polítiques actives per promoure un turisme sostenible en tots els àmbits”. Així, el compromís per la sostenibilitat Biosphere incorpora criteris de gestió sostenible, de conservació mediambiental, protecció cultural, desenvolupament socioeconòmic i satisfacció al client.

Entre les 11 noves adhesions i la quarantena de renovacions, la comarca del Garraf augmenta el nombre d’empreses i entitats que treballen per la sostenibilitat turística, que es preveu que a finals d’any arribin al miler a la província de Barcelona.

El lliurament de distintius ha anat a càrrec del Diputat de Turisme, Juan Luis Ruiz; la presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet, i la 2a tinenta d’Alcaldia, Marta Jofra. El gerent de turisme de la Diputació de Barcelona, Francesc Vila, ha explicat què treballa el Compromís per la sostenibilitat Biosphere, que atorga l’Instituto de Turismo responsable, integrant de l’organització mundial del turisme i vinculat a l’ONU i a la seva agenda 20-30.