La Ministra Batet realitza el primer acte de campanya a Vilanova i la Geltrú

La membre de l’executiva del Govern d’Espanya (PSOE) afirma que amb el vot als socialistes el 28 d’abril s’aposta pel progrés social i no per a l’involucionisme que ofereixen les dretes amb res per a les autonomies i per a l’autogovern, fora d’un 155 perpetu. També ha assegurat veure en Juan Luis Ruiz el valor, les conviccions i els projectes per ser l’alcalde que la capital del Garraf necessita

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de Juan Luis Ruiz, Meritxell Batet i Francesc Rica. Foto: Jordi Nieto

La Ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha realitzat el primer acte de campanya electoral per a les eleccions generals del 28 d’abril a Vilanova i la Geltrú. Sota el lema Fes Que Passi, Batet ha estat la protagonista d’un acte organitzat pel PSC Vilanova i la Geltrú, celebrat als Jardins de la Casa Papiol i on també hi han intervingut el Secretari General de la UGT al Garraf, Penedès i Anoia, Francesc Rica, i l’alcaldable del PSC a Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruiz.  Prèviament, la membre de l’executiva del govern de Sánchez, s’ha reunit amb integrants de l’organització sindical  UGT  Garraf a la Casa Mir.

Sota l’afirmació de realitzar una campanya en positiu, la Ministra ha demanat a la resta de partits que realitzin una campanya desterrant la intolerància i el joc brut. Batet ha defensat tota la tasca realitzada pel govern dels socialistes a Espanya amb tan sols 84 diputats i deu mesos, així com totes les mesures que porten dins el seu programa, però que no han pogut dur a terme com la reforma laboral o els estatuts dels treballadors.

D’altra banda, ha lamentat la no aprovació dels pressupostos generals de l’Estat, “uns pressupostos que destinaven dos mil dos-cents milions d’euros per a Catalunya, una quantia inimaginable en l’antic govern de Rajoy”, i ha acusat de deslleials a l’esquerra als partits d’esquerres que varen votar en contra d’aquests per posicionar-se envers uns comptes que destinaven una alta partida per combatre la pobresa social o que augmentaven el 60% de les ajudes a la dependència.

Batet ha apel·lat al diàleg com “el major instrument que té la política, però sempre dins de la llei” per tractar la qüestió catalana, és per això que ha demanat el vot pels socialistes el 28 d’abril. “Amb el vot a Pedro Sánchez es desterrarà la confrontació, s’apostarà pel progrés social i s’evitarà l’involucionisme que generaria un govern de dretes, que ja ha anunciat que pactarà com ha fet a Andalusia i que no donarà res per a les autonomies ni  per a l’autogovern, fora d’un 155 perpetu”, ha afegit.

En clau municipalista, la cap de llista del PSC pel 28A ha assegurat que les eleccions municipals són el partit de tornada  després de l’anada amb les generals. Així mateix,  ha agraït a Juan Luis Ruiz el compromís mostrat amb la ciutadania al fer de Vilanova i la Geltrú un espai per a tothom. Per a Batet,  “Ruiz representa els valors, les conviccions i els projectes que posen per davant la institució a les sigles, fet que el farà ser l’alcalde que la ciutat necessita”.