La Destil·leria MG guanya la multinacional Puma davant la justícia europea en un litigi per una marca

El TJUE considera que la marca 'Mg Puma' que va demanar registrar la multinacional és massa semblant al de l'empresa catalana

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge d'una de les ginebres de Destil·leria MG. Cedida

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha donat la raó a l’empresa catalana de begudes alcohòliques Destilerías MG, amb seu a Vilanova i la Geltrú (Garraf), en un litigi contra la multinacional de roba Puma per haver registrat una marca de beguda sota el nom ‘Mg Puma’.

La justícia europea creu que hi un “risc de confusió” entre les dues marques. “El fet que el grup de lletres ‘mg’ estigui present en cadascuna d’aquestes marques és suficient per demostrar l’existència d’una similitud fonètica i gràfica entre les dues”, apunta el TJUE.

Per tant, la justícia europea ratifica la decisió de l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO), que ja va rebutjar l’any 2017 la marca que volia registrar la multinacional.

Puma, que va sol·licitar registrar la nova marca l’any 2016, va portar la decisió de l’EUIPO a la justícia europea, que ara l’ha ratificada i donat de nou la raó a l’empresa catalana.