La CUP de Vilanova critica el pacte PDeCAT-ERC retraient que refusessin les seves condicions per crear un govern conjunt

Els anticapitalistes asseguren que el nou acord és una “estratègia electoralista” per “millorar la imatge” de cara als votants

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
El grup municipal de la CUP de Vilanova i la Geltrú ha criticat la signatura del pacte de govern entre el PDeCAT i ERC, retraient-los que no acceptessin les seves condicions per arribar a un acord a tres bandes que permetés un “ampli govern republicà”. A través d’un comunicat emès aquest dimarts, els cupaires recorden que ells proposaven aturar un any el Parc Comercial i l’Eixample Nord, així com una sèrie d’estudis per impulsar noves polítiques econòmiques, comercials, ecològiques i socials. “Cap va merèixer l’atenció del PDeCAT ni d’ERC”, lamenten, alhora que acusen el nou govern de tenir “poca pluralitat ideològica” en haver “deixat fora” els cinc representants anticapitalistes. Al mateix temps, la CUP assegura que el nou pacte és “pur electoralisme” ja que considera que es basa en “millorar la imatge davant l’electoral”.
Els cupaires adverteixen que durant l’any que resta de legislatura hi haurà “tres grans amenaces de ciutat” que seguiran sense tenir resposta. Es refereixen així al projecte urbanístic de l’Eixample Nord, a l’augment dels preus dels lloguers i al projecte de construcció d’un parc comercial a Masia d’en Barreres impulsat per un promotor privat.

“La CUP vam posar tots els esforços en situar al capdavant de Vilanova unes majories republicanes que fossin exemple d’unitat davant el país i l’Estat, i uns mínims consensos que permetessin la convivència de diferents projectes de ciutat durant aquest darrer any abans de les properes eleccions”, insisteixen els anticapitalistes, retraient que “ni Pdecat ni ERC van mostrar cap interès, ni van fer cap contraproposta”.

Finalment, el grup municipal cupaire avisa que “farà oposició” durant aquest últim any de mandat i apunta que dedicarà aquests dotze mesos a “construir l’alternativa de govern” al programa que ara defensen PDeCAT i ERC.