La Cultura Popular, les Entitats i l’Esport centren el Tercer dels Espais de Participació #GentComTu

Esquerra Republicana a Vilanova i la Geltrú va celebrar, el passat dimarts 19 de febrer, la tercera de les sessions dels espais de trobada i participació

Imatge de la sessió de debat d'ERC Vilanova i la Geltrú. Cedida

La temàtica d’aquest tercer espai, anomenat “Ciutat Viva i Activa”, va girar al voltant de la cultura popular, associativa i esportiva de la ciutat.

Després d’una breu presentació, l’alcaldable Olga Arnau va donar el torn de paraula a Pau Viadel, president del Club Patí Vilanova, qui va remarcar que “fer club i fer esport és fer Vilanova”. Viadel també va demanar noves instal·lacions esportives i millores a les actuals, ja que creu “ajudarien a competir els equips locals a primer nivell”.

A continuació va ser el torn d’Andreu Pino, membre de la Federació d’Associacions pel Carnaval de Vilanova i la Geltrú, qui va explicar com des de la FAC es van obrir a les entitats i com es va treballar per potenciar la col·laboració entre entitats. En aquesta línia Pino destacava “la importància d’arribar a consensos”.

També va tenir un pes rellevant en l’espai la Festa Major de la ciutat. La pabordessaMontse Massana en va valorar el model actual, i va plantejar la necessitat “d’introduir canvis que millorin el traspàs en l’experiència organitzativa i en la cerca de finançament”.

L’expresident dels Bordegassos de Vilanova Miquel Àngel Arnal va exposar com la colla castellera —molts cops la porta d’entrada a Vilanova i la Geltrú per molta gent— treballa la inclusió i la diversitat. Per ells “la inclusió no és un objectiu sinó un principi”.

L’última ponència va anar a càrrec de Xavi López, membre del Centre d’Esplai La Geltrú. El jove vilanoví va voler destacar la “capacitat de transformació social de l’esplai” i com els valors i la responsabilitat dels esplais es trasllada al terreny associatiu de la ciutat.

Més enllà d’aquestes cinc ponències, durant l’espai hi va haver intervencions de representants d’entitats de tots els àmbits, entre els quals hi podem destacar membres de Falcons, l’Agrupació de Balls Populars, els Diables de Vilanova, l’Associació dels Tres Tombs, el Club Bàsquet Samà, el Ball d’Enveja o diferents associacions de veïns.

El proper dels espais de trobada #GentComTu serà “Ciutat Digna” el proper dijous 14 de març a les 19:30h al Centre Cívic de la Geltrú.