Inspeccionant el terreny…

A les nostres lectores i lectors, rebeu la més cordial benvinguda a aquest nou número de la Ciutat del Garraf

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Comencem octubre i lluny de fer-ho de forma tranquil·la, als fets del dia 1 em remeto, continuem emmarcats en una tònica que ja no sembla sorprendre a ningú. Les especulacions i acusacions al voltant de les falsificacions en els historials acadèmics, semblen tenir a la classe política estatal d’allò més entretinguda, mentre que els pensionistes, dilluns rere dilluns, continuen ocupant els carrers d’algunes capitals per tal d’aconseguir unes pensions més dignes.

Finalment,  les polèmiques sobre el posar i treure llaços grocs quasi que han passat a un segon pla i el Parlament de Catalunya s’ha tornat a reunir després de tres mesos. En resum, un estiu que s’ha acabat i que enguany ha deixat el Garraf amb les millors xifres d’ocupació laboral no assolides des de l’any 2008.

Malgrat aquesta tendència positiva, fa pocs dies, coneixíem les xifres d’ocupació turística a Catalunya, les quals presentaven una davallada del 6% en el seu total i que com a sorpresa, posicionaven a Vilanova i la Geltrú com una de les poques ciutats menys mal parades. La capital del Garraf enregistrava una davallada del 5% i arribava a una ocupació turística del 84%.

Amb el mes de setembre, arribaven els primers plens municipals i amb ells, una recta final d’any encaminada, on entre d’altres coses, la ciutadania vilanovina podrà veure com s’inicien les obres d’un nou enllumenat públic i el Garraf veurà com els seus municipis es preparen per a les pròximes eleccions municipals. Unes eleccions que, a hores d’ara, semblen venir marcades per la polarització, la creació de nous partits, les possibles coalicions i les “quinieles” sobre qui seran els caps de llista.

Abans d’acabar,  us agraeixo l’atenció dedicada a la lectura d’aquestes línies i us convido a continuar llegint aquest diari,  que com cada mes us informa de les notícies més rellevants en política, societat, cultura, successos i esports a la comarca del Garraf. Així com també trobareu les nostres seccions habituals d’optometria, psicologia, dret i consells de Mossos d’Esquadra.

Per saber el minut a minut de l’actualitat al Garraf, no dubteu en visitar el nostre web www.laciutat.cat i els nostres perfils de Twitter, Facebook i Instagram, on hi som 24h al dia, 365 dies a l’any.

En nom de tot l’equip de la Ciutat, esperem tornar-nos a retrobar amb tots vosaltres el mes que ve, fins aleshores, resto a la vostra disposició perquè em feu arribar els vostres comentaris o crítiques.

 

Jordi Nieto. Director de la Ciutat del Garraf