Diumenge, 21 d'abril de 2024
És notícia

Gran èxit de la Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú en l’edició d’enguany

Avatar photo

La Factoria ha retornat el sector de la indústria a la Fira amb èxit i es confirmen les apostes pel Saló del Carnaval i per l’Enogastronomia a la Geltrú

Des de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, com a organitzador de l’esdeveniment, s’ha volgut fer una valoració molt positiva de l’edició d’enguany de la Fira de Novembre. Neus Lloveras, alcaldessa de la ciutat, ha afirmat que “totes les dades que tenim, malgrat que provisionals, son molt positives. Les noves propostes han funcionat, i molt especialment La Factoria, que ha retornat el sector industrial al recinte firal.” Per l’alcaldessa també creu que és un bon indici el fet “que cada any no només repeteixin expositors sinó que també se n’afegeixin de nous que veuen la Fira com a una bona oportunitat.” Per altra banda, Juan Luís Ruiz, regidor de Promoció Econòmica, ha explicat que les primeres xifres provisionals que té l’organització són positives donat que els expositors valoren la fira amb una nota de 7,3, mentre que els visitants ho fan amb un 8. Sobre el nombre de visitants a la Fira no ha volgut donar cap xifra fins que no es tingui a mans l’estudi d’impacte econòmic que s’ha encarregat. Com a dades de tancament significatives va explicar que hi ha hagut “202 expositors en 153 estands. 88 expositors han estat de Vilanova i la Geltrú, i 67 han estat per primera vegada a la Fira.”

Tant l’alcaldessa com el regidor han coincidit en agrair la participació activa d’actors com la Federació Empresarial del Gran Penedès, el Saló del Carnaval, Temps de Vi, Menja’t Vilanova, Node Garraf, el Gremi d’Hostaleria, Confraria de Pescadors, Mercats Municipals, Viu Comerç, Mézclate Conmigo, Estació Nàutica, i tants d’altres que han col·laborat en l’edició d’enguany de la Fira. Ruiz ha destacat que s’han dut a terme “més de 200 activitats al llarg dels tres dies de la Fira de Novembre, amb la participació de 30 entitats locals han omplert la programació d’activitats com la UPC, Col·legi Tècnics industrials de VNG, Cambra de Comerç, Makers, Pabordes, Bordegassos, Coordinadora Sardanista de Vilanova i la Geltrú, Club Nàutic, Amics dels clàssics, o l’Escola de puntaires del Garraf.”

Quan a la valoració dels diferents espais, el regidor de Promoció Econòmica va voler fer especial menció als dos de nova creació com han estat La Factoria i l’Espai Handmade. Si bé La Factoria ha estat una iniciativa d’èxit, a l’Espai Handmade a la plaça de la Mediterrània “els tallers han funcionat molt bé però la venda d’artesania d’elaboració pròpia ha estat menor del que s’esperava. Caldria trobar un nou encaix dins l’entramat de la Fira donat que la plaça de la Mediterrània no és un lloc de pas natural del recinte. Però això no és cap impediment per seguir apostant per a que hi hagi un espai dedicat al handmade a la Fira.”

Sobre La Factoria, Isidre Also, com a secretari general de la Federació Empresarial del Gran Penedès, ha dir que s’ha aconseguit que la indústria estigués present a la Fira de Novembre després de molts anys d’absència. “Han exposat 14 empreses, que son una bona mostra de la indústria local, i s’ha interpretat molt bé la idea que vàrem tenir. Totes elles, i algunes més, ja han manifestat la intenció de tornar l’any que ve amb més recursos i presència. La part de xerrades, trobades i tallers ha estat molt dinàmica i ha generat satisfacció.”

Carles Carbonell, de Temps de Vi, també ha valorat molt positivament la segona edició de l’Espai Enogastronòmic a La Geltrú. “L’ambient ha estat molt distés, i amb públic i expositors molt satisfets. L’emplaçament el considerem idíl·lic, i pràcticament totes les activitats al castell han penjat el cartell de complet.” També destaca el fet que l’organització hagi fet una aportació de 537 euros a l’Economat de Vilanova, que és el total recaptat a les diferents activitats dutes a terme al pati del Castell de la Geltrú. També s’ha afirmat que l’ampliació horària a divendres ha estat molt encertada, que l’entesa amb el veïnat ha estat excel·lent, i que ja es pensa en la tercera edició.

Bienve Moya, com a organitzador del Saló de Carnaval ha destacat que ha agradat molt la nova ubicació a la rambla de la Pau (Baix-a-mar). “El cronograma fet per Albert Tubau i Xavi López sobre el Carnaval de Vilanova i la Geltrú ha generat molta expectació, i els tres Carnavals del Vallespir (Catalunya Nord) que han mostrat la Festa de l’Ós han valorat també molt positivament la seva estada. Les xerrades de diumenge matí al Foment Vilanoví han estat molt interessants, i ja treballem per a una quarta edició.”

A la resta d’espais, Viu Comerç ha aplegat a 19 expositors socis de l’entitat i un nombre important d’activitats a la passarel·la a càrrec dels propis associats. S’ha recuperat tota la plaça de la Vila i hi ha estat força plena durant tota la fira. La Trobada de Puntaires ha reunit 500 puntaires de diversos punts de Catalunya i un grup de 15 persones d’Andorra. L’Escola de puntaires del Garraf s’ha mostrat molt satisfeta de l’organització, felicitant a l’Ajuntament per la ubicació a la plaça de la Mediterrània. Els organitzadors de la Fira del Col·leccionisme estan molt satisfets per la trobada dissabte matí a la plaça de la Mediterrània, amb una gran assistència, sobretot de persones interessades d’arreu del país. Per altra banda, els Amics dels Clàssics han mostrat gran satisfacció de com ha anat la setena Trobada de Clàssics a la plaça del Mercat del Centre diumenge matí i han confirmat la presència de 156 vehicles.

Finalment, quant als escenaris i els tallers, que han estat sota la coordinació de Mézclate Conmigo Produccions, la valoració és molt positiva. Han estat plens sempre, tant els tallers (Parc de Baix-a-mar, zona Handmade), com les actuacions dels diversos escenaris (escenari gran a Parc de Baix-a-mar, escenari petit al monument a Macià.)

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Festival de Cinema Fantàstic i el consell redactor de ‘La Xermada’ reben la Distinció Especial, i Núria Camps, la Ploma d’Or

Notícia següent

Neàpolis presenta el projecte SensorCity de senyalització turística intel·ligent al Smart City Expo World Congres

Notícies relacionades