Es presenten les activitats d’octubre als museus de Vilanova i la Geltrú

Les Jornades Europees de Patrimoni els dies 6,7 i 8 d'octubre marquen les activitats del proper mes als museus de Vilanova i la Geltrú

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Arriba un nou mes, i els museus de Vilanova i la Geltrú presenten les seves activitats mensuals.
Una bona ocasió per conèixer els equipaments de la ciutat són les Jornades Europees de Patrimoni, que se celebren els dies 6, 7, i 8 d’octubre:
Als Museu Víctor Balaguer, Can Papiol i l’Espai Far, divendres 6 d’octubre de 19 a 23 h (de 18 a 20 h en el cas de l’Espai Far) s’hi celebra la Nit dels Museus del Penedès amb accés gratuït. Al Balaguer, a les 19.30 h es farà la xerrada “Simbologia maçònica: la força de les imatges”. Dissabte 7 d’octubre a les 17.30 h “Pintar la natura: paisatges del segle XIX”, una visita temàtica que recorre el paisatgisme del segle XIX en la pintura, des del Romanticisme fins als inicis del Modernisme.
Al Museu Romàntic Can Papiol, divendres hi haurà visites comentades gratuïtes amb reserva prèvia a les 19 h, les 20 h, les 21 h i les 22 h. Dissabte 7, a les 17.30 h, itinerari “La Vilanova de Francesc de Papiol”, commemoració dels 200 anys de la mort de Francesc de Papiol. I diumenge 8 a les 12 h, visita temàtica “El jardí dels mites”, al voltant del gust per la mitologia i el classicisme al segle XIX, a través de la col·lecció de Can Papiol.
Tots els actes són gratuïts amb reserva prèvia.
Pel que fa a la Torre Blava – Espai Guinovart, diumenge 8 d’11 a 14 h es farà una jornada de portes obertes.
Finalment, l’Espai Far se suma a les Jornades Europees de Patrimoni amb una visita guiada divendres 6 a les 20 h, gratuïta, amb places limitades i reserva prèvia. Diumenge 8 a les 11 h se celebra una passejada sobre rodes, des de l’Espai Far fins a Darró. Activitat gratuïta amb reserva prèvia, que consisteix en una visita comentada de la façana marítima, en bicicleta, en skate, en patinet o patins, fent parada en els punts històrics i emblemàtics del passeig Marítim, del passeig del Carme i del passeig de Ribes Roges fins a Darró, entrant al jaciment.