ERC Vilanova enceta un cicle de debats, el primer d’ells amb el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló

El conseller d’Ensenyament va participar en la primera sessió del cicle de debats

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge del primer debat d'ERC Vilanova i la Geltrú. Cedida

La secció local d’ERC a Vilanova i la Geltrú va inaugurar el passat dijous 11 d’octubre el cicle de debats #FemRepúblicaVNG, i va fer-ho parlant sobre educació. La sala d’actes de la Biblioteca Armand Cardona i Torrandell es va quedar petita per escoltar el conseller d’Ensenyament Josep Bargalló, acompanyat de les vilanovines Pilar Contreras — directora general de Centres Concertats i Centres Privats — i Judith Barbacil — directora adjunta dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Barcelona comarques —.

La regidora d’ERC i candidata dels republicans a les municipals de 2019 Olga Arnau va ser l’encarregada d’obrir l’acte i va posar èmfasi a l’àmbit local, afirmant que “dissenyant un projecte educatiu de ciutat ja estem creant una ciutat posada al segle que toca”.

Arnau va passar la paraula a Judith Barbacil, qui va donar una perspectiva històrica educativa a la ciutat. Pilar Contreras, com a directora general de Centres Concertats i Centres Privats, va defensar que per aconseguir un sistema educatiu de qualitat “cal que les escoles públiques i les privades concertades es coresponsabilitzin i cooperin”.

Finalment va ser el torn de Josep Bargalló, qui va reivindicar l’educació com a estructura d’estat: “És nostra i no ens la poden tocar, ja no van poder quan van voler fer-ho aplicant el 155”. Pel conseller d’Ensenyament “l’escola catalana necessita una millora continuada, que repercuteixi en el procés d’aprenentatge de l’alumne, que es l’objecte i el subjecte de l’educació.

Un cop acabada la seva intervenció, es va obrir un torn obert de paraules. La secció local d’ERCvng es va mostrar molt satisfeta amb la resposta de les vilanovines i els vilanovins a la primera sessió del #FemRepúblicaVNG, i ja ha anunciat que en el transcurs dels propers mesos se celebraran noves edicions del cicle amb la presència de diversos consellers republicans.