El Vida detecta 12 positius per covid en la primera jornada de festival

L'Ajuntament de Vilanova destaca "el gran esforç logístic i tècnic" dels organitzadors per poder celebrar el certamen

Espai dedicat al cribratge massiu del festival Vida. ACN

El festival Vida va detectar aquest dijous, en la primera jornada del festival, 12 positius per covid en el cribratge massiu. Concretament, de les 8.200 persones que hi van assistir de públic, 10 van tenir un test positiu, mentre que els altres 2 són treballadors, dels 1.200 empleats del certamen.

Des de la direcció del festival han explicat que disposaran d’un doble protocol –un per internet i un altre en paper- que garantirà el bon funcionament del cribratge aquest divendres i que compensaran els afectats. Al seu torn, fonts de l’Ajuntament de Vilanova ha evitat valorar les aglomeracions a l’ACN i han destacat “el gran esforç logístic i tècnic” fet pels organitzadors per poder celebrar-lo malgrat la pandèmia.

Des del consistori recorden que ha calgut resoldre diverses dificultats per acollir 10.000 persones “amb totes les mesures sanitàries que requereix la situació actual” i subratllen la “confiança” municipal a l’esdeveniment.

La regidora de Cultura, Mercè Mateo, agraeix la tasca del Vida per “contribuir a la recuperació del sector després d’uns mesos molt complicats”. El govern local no entra a valorar tampoc l’ús desigual de les mascaretes entre el públic assistent. Considera que aquesta qüestió queda en mans de la Generalitat i l’avaluació del projecte Festivals per la Cultura Segura, iniciat amb el concert pilot al Palau Sant Jordi i enllaçat amb la celebració del Vida, el Canet Rock i el Cruïlla.