El Museu del Ferrocarril de Vilanova reobrirà el 20 de juny

L'equipament oferirà l'entrada gratuïta als sanitaris i treballadors dels cossos de seguretat durant tot l'any

Imatge del Museu del Ferrocarril de Catalunya. Cedida

El Museu del Ferrocarril de Catalunya, a Vilanova i la Geltrú, obrirà de nou el proper 20 de juny. L’equipament ha endarrerit la reobertura després del confinament a l’espera d’enllestir el protocol sanitari i de seguretat per evitar la transmissió de la covid-19. Entre els canvis principals en comparació a les visites prèvies a l’estat d’alarma, hi ha l’accés tancat a alguns espais i l’estrena d’un sistema d’audioguia a través de la pàgina web del museu. Com que el risc de contagi de la covid-19 prohibeix l’ús convencional d’aparells per seguir la visita comentada, el museu ha traslladat a la xarxa totes les explicacions enregistrades. L’entrada a l’equipament serà gratuïta per als sanitaris i els cossos de seguretat durant tot el 2020.

“Volem que el museu sigui un espai d’acollida i benestar, on la gent passegi amb sensació de seguretat”, explica a l’ACN la directora del Museu del Ferrocarril de Catalunya, Pilar Garcia, que recorda que l’equipament compta amb una superfície de 17.000 metres quadrats, bona part dels quals a l’aire lliure, “on és impossible que hi hagi aglomeracions”.

Per assegurar que es compleix el distanciament necessari entre els visitants, però, el museu sí que ha hagut de tancar temporalment alguns espais “que no permeten el compliment de les mesures sanitàries”. És el cas, per exemple, de l’Espai Gumà, on antigament hi havia el dipòsit d’aigua. A altres racons, com les locomotores, es permetrà l’accés amb un aforament de mínims.

A falta de visites guiades, que no estan permeses per la crisi de la covid-19, i per garantir les explicacions dels espais tancats, el Museu del Ferrocarril estrenarà durant la reobertura un sistema d’audioguies que es podran reproduir accedint a la seva pàgina web a través dels telèfons mòbils.

El Museu del Ferrocarril obrirà de nou amb una jornada de portes obertes el dissabte 20 de juny, amb un horari especial de 10 h a 14 h. La promoció d’entrada gratuïta es repetirà el diumenge 21, i el cap de setmana del 27 i 28. La jornada de portes obertes també la celebraran la resta de museus de Vilanova i la Geltrú.

Per al personal sanitari i dels cossos de seguretat, però, l’entrada seguirà sent gratuïta durant la resta de l’any. “Convidem aquests col·lectius a gaudir dels beneficis balsàmics dels seus espais, al temps que també vol ser una forma d’expressar la gratitud del sector ferroviari per la seva gran aportació social en aquests mesos”, destaca la Direcció del museu.