El govern de Vilanova presenta una proposta de taxes que, entre d’altres, congela l’IBI i rebaixa al 50% la brossa industrial de despatxos i oficines

Avatar photo

També es presenta una ampliació dels criteris de la tarifació social, per tal que es puguin acollir un major nombre d'usuaris

L’equip de govern municipal presentarà dilluns al Ple la proposta de modificació de les taxes i preus públics per l’any 2018. Una proposta que, tal i com ha explicat aquest mati la segona tinenta d’alcaldia i regidora d’Economia i Hisenda, Glòria Garcia, representa la congelació de l’IBI i la modificació dels criteris d’algunes taxes.

“Durant tot l’any hem estat revisat una gran part de les ordenances, seguint el compromís adquirit amb els grups municipals. Es tracta d’una posada a punt que implica modificacions tècniques del text de les ordenances, de manera que el contingut sigui més entenedor i per tant més fàcilment aplicable”.

El govern municipal proposa la congelació de l’Impost de Bens Immobles (IBI) i la rebaixa del 50% de la taxa d’escombraries industrials a despatxos i oficines. Per la resta d’empreses l’augment de la brossa és zero. La proposta inclou també l’increment de la taxa d’escombraries urbana, de 98 a 105 € l’any, amb l’objectiu d’arribar al cost real del servei que és de 140 €.

Enguany, tal i com ja es va fer en l’exercici anterior, l’equip de govern torna a presentar una proposta per ampliar la tarifació social en l’IBI. “Amb aquesta modificació volem ampliar els mínims de la tarifació social, per tal d’augmentar així el nombre de beneficiaris”.

Sobre la taxa de l’aigua, Glòria Garcia ha explicat que hores d’ara està pendent que la proposta passi pel Consell de la Companyia d’Aigües de VNG, ja que inclou una revisió del cànon del clavegueram. I que en tot cas s’aplicaria un augment de la tarifa corresponent a l’increment del preu de l’aigua.

La regidora ha explicat que la voluntat del govern municipal és seguir debatent amb els grups municipals la proposta de modificació d’ordenances, en la mateixa línia del treball de col·laboració que s’ha desenvolupat al llarg d’aquest any, de manera que es puguin incorporar noves modificacions que permetin millorar les ordenances fiscals del nostre municipi.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Comitè Marca Tarragona acorda línies estratègiques per als pròxims anys

Notícia següent

El govern de Reus prorrogarà les Ordenances fiscals per a l’exercici 2018

Notícies relacionades