El Govern de la Generalitat aprova la creació del nou Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf

Per a Neus Lloveras l'objectiu principal d'aquest nou consorci és la creació d'un gran Hospital a Vilanova i la Geltrú que ha de donar servei a ambdues comarques

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Aquest matí, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha anunciat la creació del nou Consorci Sanitari del Garraf i l’Alt Penedès. Lloveras ha aprofitat la roda de premsa de valoració del ple ordinari de febrer del consistori vilanoví per explicar aquest nou projecte que fusiona el consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Consorci Sanitari del Garraf.

L’objectiu d’aquest gran consorci és dotar de més recursos sanitaris i tecnològics a les dues comarques amb la creació d’ un nou hospital per al Consorci,  el qual estaria emplaçat a Vilanova i la Geltrú i que a hores d’ara ja tindria una ubicació específica.

L’alcadessa vilanovina ha assenyalat que “mentre ahir el govern de la Generalitat aprovava la fusió d’aquest consorci,  al ple de l’Ajuntament de Vilanova ja anomenàvem el representant d’aquest nou organisme”. Segons Lloveras,  “amb aquesta aprovació de l’executiu català, hi haurà un consorci sanitari més potent entre les grans demarcacions de Barcelona i Tarragona, i que alhora rebrà un major  finançament per part de la Generalitat”.

Per la seva part, el Govern de la Generalitat ha assegurat que amb el nou consorci es podrà abordar les necessitats dels dos territoris amb una major eficiència assistencial per millorar l’atenció sanitària de la població, i també potenciar la innovació, la recerca i la docència.  El nou consorci dependrà del Servei Català de la Salut, tot i que també hi tindran presència les administracions locals.