Imatge de l'escola Ítaca. Cedida
La regidora d’Educació, Mercè Mateo, ha anunciat aquest dijous que no es tancarà cap línia de P3, i que baixaran les ràtios a les escoles públiques i concertades de la ciutat. “Aquesta és una fita històrica, que posa en valor el consens absolut de la ciutat de Vilanova i la Geltrú i de la comarca. Podem estar molt contents per aquest acord de rebaixar ràtios, que era una gran demanda històrica, i de mantenir les línies de P3 al Canigó i a l’Ítaca que vèiem perillar fa una setmana”, ha dit Mateo.
Així, per al curs 2020-2021 s’han baixat les ràtios a P3, amb 22 alumnes a l’escola pública i 24 a la concertada, mantenint així totes les línies d’aquest darrer curs. Mercè Mateo ha volgut remarcar la feina feta els darrers mesos per la comunitat educativa, les direccions i titularitats de les escoles públiques i concertades, les associacions de famílies, els sindicats i els serveis educatius (Serveis Territorials i Conselleria). I ha agraït la voluntat del Departament d’Educació d’escoltar el territori i apostar per l’educació inclusiva al Garraf.
En aquest sentit, la regidora ha avançat que el Garraf serà comarca pilot en qüestions d’inclusió: “el Departament entén que som un municipi amb una singularitat que permet que siguem comarca pilot i pionera en educació inclusiva, per poder-hi desplegar el decret d’inclusió”. Segons Mercè Mateo, s’ha posat la llavor del que aviat es podrà veure materialitzat: el Pacte per l’Educació del Garraf: “la idea de fer aquest Pacte és perquè ja hi ha un Pacte per l’Ocupació del Garraf, on ja hi és present l’educació postobligatòria, la Federació Empresarial, els sindicats, el Departament d’Educació, la UPC i els sis municipis. I ara que ja el tenim consolidat, és el moment de poder treballar l’educació en clau comarcal”.
La regidora ha volgut destacar la coincidència de diversos factors: la clara voluntat del Departament d’Educació de canviar la manera de fer, i el consens i acord a la comarca amb el clar objectiu comú de millorar l’educació: “d’aquesta manera, escoltant les direccions dels centres, les AFAs, i la Plataforma per una Escola Inclusiva, s’ha pogut fer un argumentari pedagògic i polític i traslladar-lo a la Conselleria d’Educació, als Serveis Territorials i a diferents direccions generals per veure de quina manera es podia materialitzar. Ha sigut una feina intensa, especialment les últimes dues setmanes, però fa mesos que ho arrosseguem”, ha dit Mateo.
Els grups parlamentaris Demòcrata, de Concòrdia, Socialdemòcrata, de Ciutadans Compromesos i Andorra Endavant, i el conseller general no adscrit, Víctor…
Reorientar l'Albereda de Santes Creus cap a usos mediambientals i pedagògics, d'acord amb l'alt valor natural d'aquest espai natural protegit.…
La delegada del Govern a Barcelona, Pilar Díaz, ha visitat Mollet del Vallès aquest 6 de maig amb l’objectiu de…
Els veïns i les veïnes de Barcelona podran votar del 12 al 17 de maig, és a dir, la setmana que ve,…
La 38a edició de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ha omplert els carrers de Montblanc amb…
L’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria d’Acció Social i Igualtats, i la Fundació Privada Onada han renovat el…
Esta web utiliza cookies.