Detenen nou persones en una setmana per furtar en establiments de Vilanova i la Geltrú

Vuit dels arrestos van ser en el marc de dispositius preventius

Els Mossos d’Esquadra han detingut en una setmana un total de nou persones relacionades amb diversos furts en establiments de Vilanova i la Geltrú. La majoria dels arrestos van ser en el marc de dispositius preventius. És el cas del furt resolt el 13 d’abril, quan van detenir dos homes i una dona, de 29 a 60 anys i veïns de l’Hospitalet de Llobregat.

Al voltant de les 11 h, agents que patrullaven en una zona de supermercats van observar un vehicle amb tres ocupants amb comportament sospitós. Minuts més tard, el vehicle es va aturar al costat d’una dona que carregava la compra al seu turisme, un dels ocupants va baixar i va llençar quelcom a terra per distreure-la, mentre un d’ells li sostreia la bossa de mà de l’interior del cotxe.

Davant els fets, els agents van tallar el pas al vehicle i van detenir les tres persones, dos homes i una dona. Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar l’ingrés a presó per a la detinguda i llibertat amb càrrecs per als dos homes.

D’altra banda, el 18 d’abril els Mossos van detenir un home de 48 anys i veí de Vilanova i la Geltrú. Cap a les 18 h, la policia havia rebut l’avís del furt d’un ordinador portàtil en un restaurant del municipi: un client s’havia endut l’aparell que hi havia al mostrador i havia fugit. Gràcies a les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat, la policia va enxampar-lo poc després. L’arrestat, amb 14 antecedents policials, va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

L’endemà, 19 d’abril, van detenir dos homes i una dona, d’entre 28 i 53 anys i veïns de Barcelona i Viladecans. Al voltant de les 12 h del mateix dia, en el marc d’un dispositiu preventiu, els agents van observar un vehicle a la porta d’una botiga amb el conductor amb actitud vigilant. Poc després, una parella va pujar ràpidament al cotxe amb intenció de fugir. La policia, però, els va barrar el pas i va procedir a escorcollar-los.

Els agents van constatar que un dels nois duia un telèfon mòbil robat dins la botiga i van comprovar que havien intentat robar un segon terminal. Davant les evidències, els agents van detenir les tres persones, que acumulaven 18 antecedents per fets similars. El jutge va decretar l’ingrés a presó per a un d’ells.

Per últim, el dimarts 20 d’abril, van arrestar dos homes de 35 i 36 anys. La policia estava fent un dispositiu en zones comercials quan va observar un home que mirava constantment l’interior d’una botiga i que, en detectar els agents, va marxar dissimuladament. Els Mossos el van identificar i van veure que duia un mocador a mode de farcell dins la jaqueta.

Poc després, va sortir de l’establiment un segon home amb una motxilla plena de licors, i la policia va detectar que s’adreçaven a un vehicle on hi havia productes robats. Els dos van ser detinguts i posteriorment van quedar en llibertat amb càrrecs.