Detectat un positiu de Covid-19 en una persona resident a Els Josepets de Vilanova

La resta de persones residents romanen aïllades a les seves habitacions després que el dia 29 es detectessin dos casos positius en el personal laboral

Residència Els Josepets de Vilanova i la Geltrú. CEDIDA

Després que el dimarts 29 es detectessin dos casos positius en Covid-19 en el personal laboral de la residència Els Josepets, i un cop realitzades les proves a tot el personal i residents de la tercera planta (on treballava la persona afectada), avui s’ha detectat un cas positiu en una persona resident.

Aquesta matinada una persona resident de la tercera planta ha fet un pic de febre i ha començat amb problemes respiratoris.  Ha estat derivada a l’Hospital Sant Camil on se l’ha atès i se li ha fet una prova PCR que ha donat positiu.  Com que la situació està estable, aquest matí ha retornat a la residència i resta aïllada a una habitació de la zona vermella de la primera planta i atesa pel personal sanitari i gerocultor de la residència.

La resta de residents estan aïllats a les seves habitacions.  Encara no es disposa dels resultats de les PCR que es van fer ahir, tot i que se n’espera el resultat demà mateix.

La residència Els Josepets realitza cada setmana cribratges al seu personal laboral. És així com abans d’ahir es va detectar un dels dos casos positius en Covid-19. Un cop detectats i aïllats els dos casos es va procedir, tal com marquen els protocols, a realitzar proves a tot el personal, així com a totes les persones residents a la tercera planta, on treballava la persona detectada com a positiva.

Per prevenció, s’ha hagut d’aïllar a totes les persones residents a les seves habitacions i, per tant, durant els pròxims 14 dies s’ha tancat la residència a les visites i a nous ingressos.