Denunciats quatre homes per vendre i comprar més de 50 quilos de peix al port de Vilanova i la Geltrú fora de la llotja

Entre les espècies hi havia sorell, sardines i bogarró i la seva venda fora de la llotja infringeix la Llei de pesca i acció marítimes

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge del dispositiu contra la venda de peix negre. Foto: Mossos d'Esquadra

Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Metropolitana Sud conjuntament amb inspectors de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya van denunciar quatre homes per tinença i venda de peix negre i van comissar un total de 56 quilograms de peix.

Els fets van succeir el dijous 28 de març quan agents de la URMA de la Regió Policial Metropolitana Sud conjuntament amb inspectors de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya van realitzar un dispositiu contra el comerç i tinença de peix negre al port de Vilanova i la Geltrú, fora de la llotja.

L’objectiu d’aquest dispositiu estava centrat a detectar la sortida de peix sense passar per la llotja i detectar el comerç d’aquest per part d’alguns pescadors professionals.

En aquest dispositiu van participar efectius  de la Unitat de Regional de Medi Ambient i inspectors de la Direcció General de Pesca. Fruït d’aquesta actuació conjunta es van denunciar dues persones i es van comissar diferents partides de peix: set quilograms de boga/bogarró i 39 quilograms de sorell.

Dos dies abans, agents de la URMA van denunciar en aquesta mateixa llotja a dues persones per venda de peix negre, és a dir, sense passar per la llotja, i per sortir de la llotja sense cap tipus de nota de venda ni documentació de procedència. Així mateix, es va comissar un total de vuit quilograms de sorell i dos quilograms de sardina.

Així doncs, com a resultat de les dues actuacions es va detectar i comissar la sortida de més de 50 quilograms de peix, de diferents espècies, les quals no havien passat per la llotja tal i com marca la normativa vigent.

Aquestes actuacions s’han d’emmarcar en l’àmbit de l’acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i els Mossos d’Esquadra per potenciar la lluita contra la pesca il·legal i la venda clandestina de peix a Catalunya.

Els Mossos d’Esquadra recorden que la Llei de pesca i acció marítimes estableix que la primera venda, d’acord amb els principis de lliure comerç, concurrència i transparència, s’ha de realitzar en els establiments autoritzats i en les llotges.