Comença la Festa Major de La Geltrú

El pregó de Salvi Alba passat per aigua dóna el tret de sortida a la festa, que s'allargarà fins dijous 16, Dia del Gos

Dijous a la tarda la pluja va aigualir el pregó de la Festa Major de La Geltrú, que dóna el tret de sortida a la festa gran del barri, quan la festa grossa de Vilanova i la Geltrú encara cueja.
La tarda va començar amb el convit al pregó medieval, a la plaça de Font i Gumà. Els Feudals Ulderich i Guisla, amb la seva comitiva, van sortir del Castell de la Geltrú per rebre al senyor de Margalló, l’encarregat de pregonar que a la Geltrú comença la Festa Major. Després d’aquesta breu escenificació medieval, els assistents van ser convidats a gaudir de la festa geltrunenca.
Salvi Alba, de l’Associació dels Tres Tombs, era l’encarregat de pregonar la festa, i ho va haver de fer en dos torns. Va començar al pati del Castell, però quan la pluja va fer acte de presència, tothom es va traslladar dins l’església.
L’acte, organitzat per l’Associació d’Amics del Drac de la Geltrú, havia d’acabar amb la tradicional hissada de la senyera al campanar amb els tabalers del Drac, però la pluja ho va desaconsellar.
Salvi Alba va desgranar la seva estreta relació amb el barri, i el president de l’AV La Geltrú, Jaume Guxens, va fer una crida als veïns i veïnes a participar a tots els actes, “per fer créixer aquesta Geltrú que es mou amb tu”. L’alcaldessa Neus Lloveras també va animar els assistents a gaudir de l’estens programa d’actes, desitjant una molt bona festa major a geltrunencs, geltrunenques, i a tothom qui s’animi a formar part de la festa.

A més, tothom qui ho vulgui pot participar al concurs de fotografia, del 9 fins al 16 d’agost.

Podeu consultar tot el programa de la Festa Major de La Geltrú aquí.