Vilanova i la Geltrú tindrà un nou enllumenat públic

La mesura aprovada pel Ple Municipal ahir a la tarda, pretén renovar tota la instal·lació de la xarxa elèctrica amb un estalvi energètic del 40%

Aquest matí, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el regidor de projectes i obres, Joan Giribet, han valorat en roda de premsa, la primera sessió plenària del nou curs polític que es va desenvolupar ahir a la tarda a l’ajuntament de la capital del Garraf.

Lloveras, en l’atenció als mitjans, destacava positivament l’aprovació dels tres punts de l’ordre del dia: aprovació del compte general de 2017, la ratificació de l’acord per a la construcció d’un carril segregat per a vianants i bicicletes a la carretera BV-2115, entre la ronda Ibèrica i el càmping Vilanova Park i  com a punt fort, l’aprovació de l’expedient de contractació per a la concessió de serveis d’eficiència energètica de l’enllumenat públic del municipi de Vilanova i la Geltrú.

Era en aquest darrer punt, quan el regidor d’obres i projectes, Joan Giribet, exposava els objectius que es pretenen assolir amb aquest nou sistema d’enllumenat i que permetran adaptar-se a les noves tecnologies i a la sostenibilitat. Giribet atribuïa a l’antiguitat d’algunes de les instal·lacions que estan en actiu i als temporals de les darreres setmanes, les apagades i el mal funcionament del servei de la xarxa.

Així doncs, aprofitava per explicar que amb les noves instal·lacions es disposarà d’un centre de control que notificarà qualsevol incidència a l’instant i que es permetrà un estalvi energètic del 40%. La inversió, que tindrà un cost de 15 milions d’euros, inclourà la renovació de tota la instal·lació elèctrica, així com dels punts d’enllumenat. Segons informava el mateix regidor, està previst que la licitació estigui adjudicada en un període de dos a tres mesos,  que els treballs comencin a finals d’aquest any i que en un període de dos anys estigui llest el nou enllumenat.

Amb l’objectiu de convertir-se en una Smart-City, des de l’ajuntament es demana als licitadors la millora de la gestió punt a punt, reforç i il·luminació dels passos de vianants, il·luminació al carril bici, control de les places d’aparcament lliures, monitoratge del control de reg i monitoratge del trànsit, entre altres aspectes que permetran una centralització de diferents serveis.