Vilanova i la Geltrú tancarà l’accés a les platges la nit de Sant Joan

La capital del Garraf vol evitar un efecte rebot del veto de Castelldefels, Gavà i Viladecans

Vilanova i la Geltrú no permetrà l’accés a les platges durant la revetlla de Sant Joan. L’Ajuntament preveia mantenir-les obertes amb la condició que els grups de gent fossin d’un màxim de 10 persones i es prioritzés l’ús de mascaretes, però aquest dimarts ha anunciat un canvi de criteri. Segons el consistori, l’objectiu és evitar un efecte rebot derivat del tancament de les platges anunciat per Castelldefels, Gavà i Viladecans (Baix Llobregat).
Sí que es permetrà, però, l’accés als xiringuitos, que podran servir sopars fins a la 1 h. Al seu torn, Sitges encara no ha pres una decisió. Fonts consultades per l’ACN assenyalen que està treballant amb l’empresariat vinculat a les platges abans d’anunciar què farà la nit del 23 de juny.
El consistori sitgetà admet que el tancament de les platges dels municipis més propers pot condicionar la decisió final, tot i que també es vol tenir en compte l’impacte econòmic que tindria el veto a les revetlles a la sorra, ja que previsiblement els locals d’oci nocturn farà pocs dies que s’hauran reactivat.

Aquest dimarts, el regidor de Platges de Sitges ha reconegut que la mesura de Castelldefels i Vilanova acabarà sent determinant, ja que el municipi queda just al mig. Al mateix temps, però, també ha dit que la voluntat de l’Ajuntament és que la vila pugui celebrar una revetlla “el més normal possible, semblant a abans de la pandèmia”. La previsió és que s’anunciï la decisió final aquest dijous, a tot estirar.