Vilanova i la Geltrú prohibeix fumar en 4 platges

El consistori renova els contenidors de recollida selectiva amb un nou format que n'evita l'impacte visual

Aquest estiu no es podrà fumar a quatre platges de Vilanova i la Geltrú. Són el doble que l’any passat, en una mesura que el consistori s’ha proposat anar estenent al litoral de la ciutat “per fomentar els espais saludables”. Si l’estiu del 2020 estava prohibit fumar a l’Aiguadolç i Platja Llarga, aquest any s’hi sumen les platges de Sant Gervasi i la República.

És la novetat principal de la temporada de banys que el consistori ha presentat aquest dimarts. Al mateix temps, per avançar en la gestió ambiental, el govern local ha destacat la renovació dels contenidors de recollida selectiva. Es distribuiran en grups aïllats amb un tancat que n’evitarà l’impacte visual, i s’eliminaran les papereres repartides al llarg de totes les platges.

Vilanova donarà el tret de sortida a la temporada de bany de forma esglaonada. Aquest diumenge dia 1 obriran els xiringuitos, començaran a funcionar el lloguer d’hamaques i tendals, i també estaran disponibles els lavabos i els vestidors.

A partir del 15 de maig començarà a funcionar el servei de socorrisme a la platja de Ribes Roges de 10 h a 17 h, mentre que a la resta de platges s’activarà l’1 de juny. Fins el 30 de juny, a totes les platges el servei estarà operatiu de 9 h a 18 h, mentre que a partir de l’1 de juliol s’ampliarà de 9.30 h a 19 h de dilluns a divendres, si bé els caps de setmana i festius arribarà fins les 20 h. L’horari ampliat estarà en funcionament fins el 31 d’agost.