fbpx
Dilluns, 26 de febrer de 2024
És notícia

Vilanova i la Geltrú crea un servei de primera acollida per a refugiats d’Ucraïna

Avatar photo

El suport des dels municipis el coordina la Generalitat en col·laboració amb la Creu Roja

Des que el passat 24 de febrer Rússia va iniciar una ofensiva militar contra Ucraïna, centenars de milers de persones s’han vist forçades a desplaçar-se a l’interior del país i als països fronterers de la Unió Europea. Davant la voluntat de la ciutadania catalana d’oferir suport a la població afectada pel conflicte, la Generalitat de Catalunya centralitza la gestió de l’acolliment de les persones refugiades al nostre país, tot treballant conjuntament amb la Creu Roja pel que fa a l’oferiment d’allotjament.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, seguint les indicacions de la Generalitat, ha creat un dispositiu de primera acollida per atendre les persones ucraïneses que arribin a la ciutat. Aquest punt de primera acollida està ubicat a l’edifici principal de l’Ajuntament i des d’aquí se’ls ajudarà a tramitar les necessitats que puguin tenir d’habitatge, serveis socials bàsics, educació o salut, entre d’altres. Per facilitar la petició d’aquesta atenció, s’ha activat el correu electrònic [email protected] i el telèfon 938140000, extensió 2040.

Així mateix, l’Ajuntament ha organitzat una taula de coordinació interna. També es manté contacte amb la comunitat de persones ucraïneses i russes de la ciutat, amb les quals s’ha promogut una recollida de material als centres cívics, que acaba avui.

Les persones que vulguin oferir la seva ajuda davant la crisi humanitària causada per la guerra, poden respondre el formulari d’inscripció i l’Ajuntament s’hi posarà en contacte. Així mateix, la Generalitat de Catalunya aconsella que l’ajut de persones particulars sigui en forma de donacions econòmiques, a través d’ONG i entitats col·laboradores. L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú també ha fet una aportació econòmica de 4.000 euros a través del Fons Català de Cooperació, en el marc de la campanya d’emergència que ha promogut.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Alerta pel fort onatge previst per aquest cap de setmana

Notícia següent

Un quadre de Toni Molina presideix l’entrada al camp del Rugby Sitges

Notícies relacionades