Vilanova atura el servei de la recollida d’escombraries porta a porta

El consistori apunta que la suspensió temporal és per incorporar a la licitació els acords pactats amb els treballadors de l'empresa Valoriza

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aturat provisionalment el concurs per licitar el nou servei de recollida d’escombraries, que suposa el desplegament de la recollida porta a porta. El consistori apunta que la suspensió temporal és per incorporar a la licitació els acords pactats amb els treballadors de l’empresa Valoriza, prestadora actual del servei, que seran subrogats per la nova empresa concessionària.

La plantilla es va declarar en vaga a finals de febrer per exigir millores laborals i que aquestes fossin preservades amb la nova empresa adjudicatària. Entre els acords assolits per desconvocar la vaga, hi havia l’actualització de les taules salarials del 2022 i 2023, i la inclusió de les millores al plec de condicions del concurs.

Seguint els acords de desconvocatòria de la vaga i per “prevenir un nou conflicte laboral”, explica l’Ajuntament en un comunicat, s’actualitzarà l’import de la licitació per a què les empreses que hi optin coneguin totes les condicions des del principi del procés. Fins ara, el concurs preveia un contracte de set anys i estava valorat en 47,9 MEUR.

L’aturada de la licitació s’ha publicat al perfil del contractant i es ratificarà al ple municipal. La decisió del govern arriba quan fa poques setmanes el Tribunal de Contractes del Sector Públic va aixecar la suspensió temporal decretada arran d’un recurs de Valoriza contra el nou concurs.