VÍDEO: Els Mossos simulen una persecució aquàtica a Vilanova i la Geltrú

Aquest simulacre s'emmarca en el programa de protecció d'estiu (Pla Estiu)

Els Mossos d’Esquadra, a través dels seus perfils a les xarxes socials, han penjat les imatges d’una persecució de la Policia Maritima a una embarcació de narcotraficants. Es tracta, però, d’un simulacre. A les imatges, l’embarcació de la policia catalana arracona la suposada llanxa dels ‘narcos’ a Vilanova i la Geltrú.

Posteriorment, una Unitat Aquàtica inspecciona la zona per veure si els tripulants de l’embarcació abordada llencen droga al mar, seguin el procediment habitual. Les imatges mostren com es viu una persecució en una embarcació de la policia marítima, una seqüència de vertigen més pròpia del cinema que del treball habitual de la policia.

Aquest simulacre s’emmarca en el programa d’estiu (Pla Estiu). En els els mesos de juliol, agost i setembre s’intensifica el patrullatge per fer segura la costa catalana. Amb aquesta participació al dispositiu d’estiu els Mossos consoliden la Unitat de Policia Marítima i la seva presència a Catalunya.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena ha destacat que  “com a policia integral de tot el territori català, els Mossos d’Esquadra hi són també a l’espai amb mitjans aeris, al ciberespai, i òbviament, al mar”. “Hi som amb aquesta feina de patrullatge i proximitat amb 3 bases: a Palamós, a l’Ametlla de Mar i aquí, a Vilanova i la Geltrú”, assegura.