Diumenge, 21 d'abril de 2024
És notícia

Un itinerari permet conèixer les vinyes a l’entorn de Ribes per un sender comarcal

Avatar photo

La iniciativa, emmarcada en la Ruta del Patrimoni del Garraf, s’ofereix com a complement a la museïtzació del Castell i la creació del Centre d’Interpretació dels Indians.

L’anomenada Ruta de les Vinyes, que va de Can Sidro a Can Coma, permet conèixer des de fa dies els camps de vinyes que hi ha al voltant del Castell de Ribes a través d’un camí de la xarxa de senders comarcals. La iniciativa, que forma part del projecte comarcal de la Ruta del Patrimoni, posa en valor el patrimoni i l’entorn visitat a través de diferents estacions interpretatives. Aquests elements consisteixen en un joc visual a partir d’unes estructures ubicades al Castell de Ribes i al llarg del camí que conviden els visitants a descobrir el paisatge a través d’un itinerari circular. 

La ruta que se segueix és una variant de l’itinerari Sant Pere de Ribes-El Mongròs-Font d’en Sidro, escurçat per adaptar el recorregut a un públic més ampli, que forma part del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) del Massís del Garraf. Està plantejada com una extensió a l’aire lliure de la museïtzació del Castell de Ribes i el Centre d’Interpretació dels Indians. En aquest sentit, el disseny i els elements de senyalització són coherents amb el projecte de recuperació del Castell, que és previst d’obrir el gener vinent, pels volts de Sant Pau. Per la seva banda, el Centre d’Interpretació dels Indians, al costat de la Casa de la Vila, podria iniciar l’activitat el segon trimestre de 2020.

Descobrir els paisatges més genuïns de la comarca

La Ruta del Patrimoni del Garraf, que forma part del projecte Garraf: camins, patrimoni i natura, proposa una sèrie d’itineraris al voltant de sis punts d’interès patrimonials, que permeten descobrir els paisatges més genuïns de la comarca: el mar, les muntanyes, les vinyes i el riu Foix. A la resta de municipis, les actuacions són el mirador de la Punta Grossa, a Vilanova i la Geltrú; el mirador del castell vell, a Olivella; el mirador del Puig de l’Àliga, a Canyelles, i el punt d’albirament d’aus de la desembocadura del Foix, a Cubelles. Properament, es durà a terme l’actuació de Sitges, al Castellot del Garraf.

El projecte Garraf: camins, patrimoni i natura té com a objectiu disposar dels elements necessaris per atraure més visitants fora de temporada, trencar l’estacionalitat i alhora crear les condicions perquè es generi una indústria d’activitats culturals i de lleure. Està format per actuacions municipals com la creació del Centre d’Interpretació dels Indianos, a Sant Pere de Ribes; la rehabilitació de la Platja Llarga, la senyalització de rutes naturals, culturals i patrimonials i l’adequació del camí pedalable, a Vilanova i la Geltrú, i la conversió de Can Milà en centre de visitants, a Sitges. La iniciativa compta amb el finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Fins a 140 afectats de Covid-19, ingressats en centres hospitalaris de Ponent

Notícia següent

Calaf recupera l’aigua potable després de més de tres mesos

Notícies relacionades