Un homenatge a John le Carré i un debat sobre la repercussió del crim de la Guàrdia Urbana, al Cubelles Noir 2021

El festival recuperarà el premi al detectiu Bellón, de Julián Ibáñez, ajornat ara fa un any per la covid-19

El festival Cubelles Noir torna enguany al Garraf del 19 al 22 d’agost, marcat per un homenatge a l’escriptor John le Carré, pseudònim de David John Moore Cornwell. Després d’endarrerir l’última edició fins el desembre amb un format reduït, el certamen desplegarà una programació de màxims que també inclou un debat sobre la repercussió psicològica de crims propers, com el de la Guàrdia Urbana, que va passar a tocar de Cubelles.
La relació entre les novel·les negres i les policíaques, o el tractament de la violència de gènere seran altres àmbits d’anàlisi en un festival que premiarà el detectiu Bellón, de Julián Ibáñez, com a Millor Personatge històric de gènere negre. El guardó s’havia de lliurar el 2020 però va quedar posposat per la covid.
En el marc de l’homenatge a John le Carré, especialistes com José Luis Caballero desgranaran els elements més destacats de la vida i obra de l’escriptor. Pel que fa a la resta de la programació, altres noms literaris confirmats per a la cinquena edició del festival són Fernando Martínez Laínez, Miguel Sáez Carral, Benito Olmo i Irene Solanich, així com els periodistes Toni Muñoz i Carlos Quílez.

En paral·lel, el certamen premiarà les millors novel·les negres en català i en castellà escrites per una dona, si bé de moment no ha fet públics els títols nominats.