Tres anys de presó per insults homòfobs a una parella homosexual a Vilanova i la Geltrú

L'agressor escopia i llançava pedres a les víctimes per la seva orientació sexual

El Jutjat Penal número 2 de Vilanova i la Geltrú ha condemnat a tres anys de presó a un home que durant mesos va assetjar, insultar i agredir una parella homosexual de Vilanova i la Geltrú. La sentència també recull la prohibició de l’home d’apropar-se a menys de 500 metres de les víctimes i l’obliga a indemnitzar-los amb 2.000 euros a cadascun pels danys morals ocasionats.
Els atacs van començar l’abril de 2018 i es van allargar alguns mesos. L’home els tirava pedres i els escopia alhora que els insultava pel carrer al crit de ‘maricons’. En alguna ocasió també els va arribar a amenaçar de mort per la seva orientació sexual. Les dues víctimes tenen també discapacitats psíquiques i físiques.
El primer atac va ser el 25 d’abril de 2018, quan l’agressor va assaltar un dels membres de la parella, quan tornava a casa. El va empènyer contra un mur i va intentar apedregar-lo mentre l’insultava per la seva condició sexual, però cap dels llançaments de pedres que va fer va acabar impactant en la víctima.

Uns dies més tard, la matinada del 30 d’abril, l’home va seguir els atacs a la parella i va llençar pedres contra la finestra de casa seva i va arrencar els fusibles del comptador de la llum. “Us mataré” o “Us tallaré el coll”, els va arribar a dir. Els insults i intimidacions es van allargar fins al mes de juny d’aquell any. En alguna ocasió també els va escopir pel carrer.

La intimidació va ser “persistent i continuada”, segons recull la sentència: “Tenia la intenció seria, expressa i inequívoca d’atemptar contra la integritat física i la vida dels denunciants”. La sentència també recorda que el comportament “hostil” contra les víctimes es va exercir “en totes les formes possibles”. La parella va acabar canviant de casa després dels fets.