Torna una nova edició del Correspurnes a Sant Pere de Ribes

L’esdeveniment també inclou el 8è Concurs de Colles Infantils

Una nova edició del correfoc infantil del Correspurnes torna aquest dissabte 1 d’octubre a Sant Pere de Ribes. Després de celebrar-se l’any passat a les Roquetes amb algunes restriccions a causa de la pandèmia de la Covid-19, enguany serà Ribes el nucli encarregat d’acollir el cercavila amb un recorregut que torna a la seva normalitat. Un esdeveniment que també inclou el 8è concurs de colles infantils.

L’activitat començarà a les 18h amb una trobada de colles al centre parroquial. Després tindrà lloc un berenar i una reunió de caps de colla al mateix centre parroquial. A les 19.30h, engegarà el correfoc, a la plaça de la vila, i tot seguit continuarà pel carrer de l’Ajuntament, la plaça de la Font, i els carrers Major, Jaume Balmes, d’Eduard Maristany i plaça de l’Església, on faran una exhibició. El final del Correspurnes es produirà també a la plaça de l’Església, a les 21.30h, amb una encesa conjunta.

Les colles participants del Correspurnes 2022 seran: Ball de Diables Petits de Ribes, Diables Infantils Potafocs de Castellbisbal, 7 Pecats Capitals la Pobla de Mafument, Ball de Diables Els Petits del Foc, Diablons Mite’ls de Calafell, Petits Diables i Pixapòlvora d’Igualada, Ball de Diables Petits de les Roquetes, Diables de Moja, Diables d’Esplai Bellvitge, Ball Diables Els Petits Diabòlics, Ball de Diables de Sitges Colla Jove, i Colla Infantil de Ball de Diables de Cervera “Carranquers”. Com a colla convidada guanyadora del Concurs d’Enceses 2019 assistiran les Diablesses de la Geltrú.

Aquesta iniciativa va néixer el 2009 per commemorar el 30è aniversari de la Colla Ball de Diables Petits de Ribes. Tant en aquella edició, com en les del 2010 i 2011, es va dur a terme a Ribes. El 2012, per primer cop, es va celebrar a les Roquetes i, des de llavors, la idea ha estat anar alternant la seva celebració entre Ribes i les Roquetes.