Torna la commemoració oficial de la Diada a Cubelles

La vigília es reprogramen els actes ajornats de foc ajornats durant la Festa Major per l’elevat risc d’incendi

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Cubelles tornarà a commemorar la Diada Nacional de Catalunya amb la tradicional ofrena floral al monument ‘El geni i la força bruta’ i la hissada de la Senyera al campanar de l’església de Santa Maria, si bé es farà amb restriccions per evitar la propagació de la COVID-19.

L’acte començarà a les 11h. amb l’aixecament de la senyera de prop de 40 metres fins d’alt del campanar al so de l’himne nacional, Els Segadors. Seguidament, les entitats municipals i els partits polítics que s’inscriguin a l’acte podran fer la seva ofrena floral. Només es permetrà que hi assisteixin un màxim de dues persones en el seu nom. Finalment, seran les regidores i els regidors de l’Ajuntament de Cubelles, acompanyats per una representació del pubillatge, qui lliurarà en nom de tota la població el seu ram de flors.

L’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, agafarà el relleu amb el tradicional discurs de la Diada i donarà el testimoni als Castellers del Foix, que tancaran l’acte amb l’elaboració d’un pilar, una de les poques construccions humanes que actualment els està permès fer.

En funció de les entitats que s’inscriguin a l’ofrena, l’Ajuntament obrirà una inscripció per a públic general a través d’Entrapolis.com per completar les places disponibles.

Els actes de foc de la Festa Major, la vigília

Tal i com van acordar la regidoria de Cultura i l’Agrupació de Balls Populars, els actes de foc ajornats el passat 14 d’agost se celebraran el divendres 10 de setembre. A les 20.30 h. tindrà lloc la concentració de les colles de foc de l’Agrupa a la plaça del Mercat, per recuperar l’exhibició dels diablets i timbalers petits, els infernals i timbalers joves, els diables i timbalers i el Viagrot i timbaleres. Per a assistir a aquesta activitat, les persones que tenien entrada per al 14 d’agost disposen fins al 5 de setembre per confirmar l’entrada a través d’Entrapolis.com. El dilluns, un cop revisades les reserves confirmades, s’obrirà un nou període d’inscripció per veure l’exhibició.

A continuació es llençarà el tradicional castell de focs d’artifici, que es recomana seguir des dels domicilis particulars o des dels restaurants de la franja marítima. En ambdós casos, és molt important mantenir les mesures preventives de distància, mascareta i higiene de mans. Cap a les 23.30 h. el grup de versions Sixtus oferirà un concert als Jardins de Can Travé, per al qual cal aconseguir entrada a Entrapolis.com.