Slowshopping.cat a VNG, de la mà de Viu Comerç

Una campanya, impulsada per l'Ajuntament amb la imatge de marca de ciutat, vol promoure la compra de proximitat online a domicili

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts
Imatge cartell de l' Slowshopping. Foto: Aj. VNG

Vilanova i la Geltrú a través de ViuComerç s’ha sumat a la plataforma de comerç online slowshopping.cat. Aquesta és una iniciativa adreçada al comerç tradicional, local i de proximitat que compta amb el suport de la Direcció General de Comerç de la Generalitat, amb l’objectiu que els establiments comercials tradicionals i de proximitat puguin seguir desenvolupant la seva activitat comercial malgrat el confinament i l’estat d’alarma vigent. Actualment ja són més de 40 establiments comercials de la capital del Garraf, els que realitzen la seva activitat a través d’aquesta plataforma.

L’Ajuntament de VNG, a través de la Regidoria de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, ha donat suport a aquest projecte mitjançant la creació d’una campanya publicitària específica en la qual s’ha vinculat la promoció del comerç online de proximitat a domicili amb el teixit comercial de la capital del Garraf. En aquest sentit, ha explicat el regidor de l’àrea, Jordi Medina, “per donar-li un major impuls vam oferir a l’associació, dissenyar una campanya específica per a la nostra ciutat. La bona entesa entre l’Ajuntament i Viu Comerç ha donat com a resultat aquesta campanya de promoció del comerç de proximitat i el lliurament a domicili”.

El disseny del cartell de la campanya va en consonància amb la marca turística de la ciutat que es va desenvolupant en els últims anys i que ja es veu a les entrades de la ciutat, a les oficines de turisme i als tríptics informatius. Per al regidor de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat “el comerç forma part de la nostra projecció de ciutat, del nostre dinamisme i de la nostra activitat econòmica. En moments com els actuals des de l’Ajuntament tenim l’obligació de facilitar tot tipus d’iniciatives procedents dels diferents sectors i recolzar el teixit econòmic.”

Així mateix, la situació actual, on només es permesa l’activitat de sectors econòmics i productius determinats, comporta que s’hagin de posar en marxa noves estratègies comercials i de fidelització. Per al regidor Jordi Medina el fet d’estar en “una situació excepcional obliga a adaptar els nostres serveis a les noveshttps://adomicili.slowshopping.cat/ca/adomicili/adomicili/-/t-4956 realitats de consum. El confinament ens obliga a evitar el màxim sortir de casa però, no per això hem de deixar de comprar a les nostres botigues”. La campanya slowshopping.cat a Vilanova i la Geltrú, permet donar a conèixer nous serveis del comerç tradicional que ajudaran a fidelitzar els clients des de les pròpies llars.

A més a més, entre les línies d’actuació de la Regidoria de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat ja hi ha l’objectiu d’adaptar els comerços als nous hàbits de consum. Les plataformes de venda online i d’entrega a domicili representen una oportunitat per seguir desenvolupant l’activitat comercial. En aquest sentit, Jordi Medina ha explicat que “aquests dies de confinament de la ciutadania són una bona opció per descobrir els avantatges d’aquest nou servei que ofereixen les botigues i els establiments comercials de la nostra ciutat.”

Pla de dinamització econòmica

Paral·lelament des de l’Ajuntament de VNG es treballa en un Pla de dinamització econòmica un cop se superi la fase de confinament i estat alarma per la COVID-19. Aquest pla, ha dit el regidor Medina “s’està preparant conjuntament amb els diferents sectors econòmics per desenvolupar un seguit de mesures i campanyes de dinamització del consum i l’ocupació que contribueixen a reduir al màxim l’afectació d’aquesta crisi.”

De moment aquesta campanya es durà a terme per les xarxes socials i els portals web i, posteriorment, també es farà visual a les entrades de les diferents botigues i establiments comercials de la ciutat que s’hi adhereixin.

La iniciativa slowshopping.cat va arrencar de l’associació de comerciants de Sant Cugat amb la voluntat d’agrupar diverses associacions comerciants de Catalunya, entre les quals, Viu Comerç a Vilanova i la Geltrú que s’hi va afegir des de l’inici.