Sitges tancarà l’agost amb un 85% d’ocupació

Els càmpings d’interior voregen la plena ocupació mentre que els de costa “pateixen” la falta d’estrangers

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Una dona observa una de les platges de Sitges mentre passeja pel passeig. ACN

Els allotjaments de l’àrea metropolitana de Barcelona tancaran el mes d’agost en les xifres d’ocupació previstes. A Sitges, per exemple, l’optimisme previ s’ha confirmat en una ocupació a l’entorn del 85% amb preus, això sí, inferiors als habituals. Unes bones xifres que s’expliquen per la gran afluència de turistes espanyols i una “tímida” recuperació de l’estranger.

Al Maresme, després d’un juliol “desastrós” amb ocupacions del 30%, l’arribada “massiva i inesperada” de turistes francesos ben entrat l’agost ha enfilat l’ocupació al 65%. Pel que fa als càmpings, els d’interior, gràcies al turisme local, ha vorejat la plena ocupació metre que els de costa, més dependents de l’estranger, s’han quedat al 25% de l’assolida l’agost del 2019.

Sitges tanca un bon agost

El públic català i espanyol ha permès als hotelers de Sitges tancar un “bon” mes d’agost amb ocupacions del 85%. Oskar Stöber, president del Gremi d’Hostaleria local, explica que tot i que la cinquena onada de la pandèmia els va afectar molt perquè “ho va aturar tot”, per l’agost eren optimistes.

Stöber agraeix al públic nacional haver apostat per Sitges i posa en valor el fet que, encara que d’una manera molt tímida, els client estranger “ha començat a tornar”. “Encara estem lluny de la normalitat, però després de mesos tant dolents qualsevol repunt, per petit que sigui, s’agraeix”.

El president del Gremi d’Hostaleria de Sitges insisteix que veient les ocupacions que han registrat altres destinacions catalanes “no es poden queixar”, però recorda que els preus estan molt per sota dels habituals i que afronten la temporada baixa amb “moltes incògnites” perquè viuen del turisme de negocis i convencions.