Sitges s’adhereix a la Xarxa de turisme Industrial de Catalunya (XATIC)

Avatar photo

Es vol posar en valor dos actius importants per unir-se a la xarxa XATIC (Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya): la fàbrica La Sitgetana, dedicada a la cervesa artesana, i el Centre d’Interpretació de la Malvasia

Imatge de La Sitgetana. Foto: Cedida

La candidatura de Sitges posa èmfasi en dos actius turístics per promoure el turisme industrial a la vila: el Centre d’interpretació de la Malvasia i la fàbrica La Sitgetana Craft Beer de cervesa artesana. Aquests dos actius locals i arrelats al territori són els principals eixos de la proposta de la regidoria de Turismeper ampliar l’oferta turística i cultural per potenciar la diversificació, la desestacionalització i augmentartambé la despesa del turista.

L’adhesió de Sitges, aprovada aquest dimecres per Junta de Govern Local, dóna llum verda a formar part de la XATIC(Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya),una associació formada l’any 2006 amb seu a Terrassa i que agrupa més de 41 municipis amb l’objectiu de promoure un important i variat llegat industrial del país. L’oferta d’aquest turisme industrial inclou equipaments com museus, centres d’interpretació, antigues fàbriques o mines d’arreu del territori català.

El Centre d’Interpretació de la Malvasia (CIM), inaugurat a l’abril del 2019, divulga i preserva un producte de qualitat d’aquest vi dolç. Aquest espai permet fer visites pel celler, la vinya i l’interior del CIM i té recursos museístics instal·lats al Corral de la Vila per reivindicar la malvasia.

La Sitgetana CraftBeer produeix des de l’any 2014 una cervesa amb ingredients naturals i mètodes tradicionals, alhora que treballa amb productes de proximitat. Els propietaris de la Sitgetana estan adherits a la XATIC i permeten visitar les instal·lacions per conèixer en directe els processos de fabricació dels seus productes amb l’objectiu d’impulsar la indústria viva.

Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya

La XATIC aglutina serveis i productes turístics del país i divulga els testimonis del passat industrial que van des dels més artesanals fins als més moderns: producció de taps de suro fins a la mineria, la fabricació de paper, el procés d’elaboració del cava o les colònies tèxtils. Es pot recórrer galeries d’una mina de carbó o d’una muntanya de sal, contemplar el Modernisme d’una antiga colònia tèxtil.

L’objectiu és conèixer la revolució industrial del país, la transformació del territori i de la societat de la Catalunya contemporània.

A través de la pàgina web de la XATIC es pot accedir a tota la informació dels equipaments, les activitats programades i els llocs per visitar.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Les càrrecs electes de la CUP s’autoinculpen

Notícia següent

L’IPC a la demarcació de Barcelona baixa una dècima a l’octubre i se situa en el 0,4%

Notícies relacionades