Sitges reforça la campanya de sensibilització sobre l’ús obligatori de la mascareta

La multa per incomplir l’obligació de dur-ne és de 100 euros

Imatge dels cartells de la campanya de conscienciació. AJUNTAMENT DE SITGES

El servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Sitges reforça la campanya de sensibilització per conscienciar sobre la importància de dur posada la mascareta, obligatòria a Catalunya des del  8 de juliol  per frenar la propagació de la Covid-19.

El missatge es representa gràficament amb l’eslògan ‘Mascareta obligatòria’ que es reprodueix en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i es divulga a través de cartells, banderoles i pancartes distribuïdes a Sitges, el poble de Garraf i el nucli de Les Botigues de Sitges. Alhora, aquesta iniciativa de sensibilització també es divulgarà a través de xarxes socials.

La regidora de Salut Pública, Elisabeth Pérez, assegura que “l’Ajuntament de Sitges està compromès en la lluita contra la pandèmia i aquesta campanya reforça i recorda a la població la importància de l’ús de la mascareta com a mesura de protecció individual i col·lectiva ja que cal tenir present que el virus encara continua actiu”.

Per evitar el contagi i la propagació de la Covid-19, les persones de més de 6 anys estan obligades a l’ús de la mascareta en la via pública, espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic, amb independència del manteniment de la distància física de seguretat.

No obstant això, hi ha exempcions  en el cas de les persones amb dificultats respiratòries que puguin agreujar-se per l’ús de mascaretes o que ho tinguin contraindicat per raó de salut o discapacitat. Tampoc no hauran de dur mascareta, les persones que desenvolupin activitats, en què el seu ús resulti incompatible com ara la pràctica d’exercici físic esportiu a l’aire lliure.

Les multes per incomplir l’obligatorietat de dur la mascareta són de 100 euros.

Reunió entre l’Ajuntament i el Departament de Salut

L’Ajuntament de Sitges s’ha reunit aquest dimecres amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per informar sobre l’evolució de Covid-19 al municipi i adoptar les mesures corresponents. La Generalitat va decretar suspendre les visites, les sortides i els  ingressos a les tres residències de gent gran de Sitges i també tancar el centre de dia. Aquestes actuacions es van aplicar després de detectar de l’1 a l’11 de juliol 9 casos positius a persones sense símptomes de coronavirus ni necessitat hospitalària.

Com a mesura preventiva, l’Ajuntament de Sitges també va tancar els dos Casals de la gent gran (Pau Casals i Joan Maragall). Davant d’aquesta situació s’han mantingut les mesures preventives. A més, l’Ajuntament de Sitges va decidir tancar els casals municipals de la gent gran per protegir aquest col·lectiu vulnerable davant la pandèmia. Fins ara a la vila, i segons dades del Departament de Salut, hi ha un total de 194 de casos positius acumulats de coronavirus SARS-Cov-2.

En paral·lel, l’Ajuntament de Sitges ha reforçat el control que fa la policia local pels carrers de la població especialment per vetllar per l’ús obligatori de la mascareta, per mantenir la distància de seguretat i evitar aglomeracions.